Εκτός ψηφοδελτίων (εκ νέου;) ο Πολάκης

Σε νέο άδειασμα του Παύλου Πολάκη προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Επεισόδιο μέρος δεύτερο στον εμφύλιο της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του προχώρησε σήμερα σε νέο άδειασμα του Παύλου Πολάκη μετά την ανάρτησή του, απειλώντας να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου» απαντώντας στην εκτός γραμμής ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημειώνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Σφακιανού πολιτικού στα social media όπου στο στόχαστρο του μπήκαν δημοσιογράφοι, μέλη του δικαστικού σώματος και της διοίκησης της ΑΑΔΕ αλλά και τραπεζικά στελέχη της χώρας.

Για πρώτη φορά ευθέως, η Κουμουνδούρου θέτει τον Πολάκη εκτός ψηφοδελτίων τονίζοντας «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Πράξη πρώτη
Μία μόλις εβδομάδα πριν ο Παύλος Πολάκης έστελνε τελεσίγραφο για τη μη υποψηφιότητα του πολιτικού του φίλου στα Χανιά Μιχάλη Χαιρετάκη και τις έμμεσες απειλές να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος για να λάβει την ξεκάθαρη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ πώς οι αποφάσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος.

Κομματικές πηγές ανέφεραν τότε πως «όρους στο κόμμα δεν βάζει κανένας. Είναι εθελοντική η συμμετοχή. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Αν θέλει ο κ. Πολάκης να μην είναι στο ψηφοδέλτιο θα γίνει σεβαστή η απόφασή του».

Μάλιστα ο «αψύς Κρητικός» δεν άργησε να κάνει πίσω και με νέα ανάρτησή του επανήλθε για να παραπέμψει στις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος και «υποτάσσεται» στον κοινό αγώνα να «φύγει ο Μητσοτάκης». Γίνεται δε ξαφνικά θεσμικός επικρίνοντας τη Κουμουνδούρου για διαρροές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.