Ελλάδα : Συνεδριάζει το υπουργικό – Στο «τραπέζι» και το προσφυγικό

Μετά και τα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια, αναμένεται το προσφυγικό/μεταναστευτικό και η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης

Στις 10:30 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά και τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στη Μόρια, αναμένεται το προσφυγικό/μεταναστευτικό και η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης.Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα καταργηθεί η προσφυγή σε δεύτερο βαθμό των απορριφθέντων αιτήσεων ώστε οι διαδικασίες να προχωρούν πιο γρήγορα, κάτι για το οποίο είχαν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις, ενώ υπήρξαν και πιέσεις από τους δικηγόρους και συζητήσεις με την κυβέρνηση για το ζήτημα. Στόχος όμως θα είναι η επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών.

Τι άλλο θα συζητηθεί
Ακόμη στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η ένταξη του αντικαπνιστικού νόμου σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και η σύσταση δυο διϋπουργικών επιτροπών, μια για τις Στρατηγικές Επενδύσεις και μία για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.