Εργασιακά: Η ανεργία φεύγει, οι τριετίες έρχονται…

Ημερομηνία:

Στις αρχές του 2023 αναμένεται να μειωθεί το ποσοστό κάτω του 10% – Αυτό σημαίνει επιπλέον αύξηση 30% για όσους είχαν προϋπηρεσία τρείς τριετίες

Ραγδαία αποκλιμάκωση των ποσοστών της ανεργίας καταγράφονται τους τελευταίους μήνες, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την επαναφορά των μισθολογικών τριετιών για όλους και όχι για όσους είχαν την απαραίτητη προϋπηρεσία προ του 2012, κάτι που ισχύει σήμερα.

Η τελευταία καταγραφή της Eurostat για το μήνα Ιούλιο δείχνει νέα μείωση της ανεργίας στο 11,4%, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για ταχεία πτώση του ποσοστού κάτω του 10% γεγονός που θα σημάνει την επαναφορά των τριετιών για το σύνολο των εργαζομένων.

Σημειώνεται πως η μείωση του ποσοστού της ανεργίας είναι 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, σε ετήσια βάση, εφόσον συγκριθεί με το αντίστοιχο ποσοστό του Ιουλίου 2021.

Προσαυξήσεις έως και 30%
Σε δηλώσεις του την προηγούμενη άνοιξη ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκης, εκτιμούσε ότι προς τις αρχές του επομένου έτους η ανεργία θα «πέσει» κάτω από το 10%. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη επαναφορά των τριετιών. Σημειώνεται ότι αυτό προβλέπεται στο μνημονιακό νόμο με τον οποίο μειώθηκαν οι κατώτατες αμοιβές το 2012.

Ενδεχομένως με την επαναφορά των κατώτατων μισθών στο ποσό των 751 ευρώ – κάτι που αναμένεται εντός του 2023 – να υπάρξει και πλήρης επαναφορά των τριετιών για όλους, εφόσον η αποκλιμάκωση της ανεργίας συνεχιστεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία θα μπορούν να λάβουν προσαυξήσεις έως και 30%.

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα ποσοστά των τριετιών λαμβάνουν, μόνο οι εργαζόμενοι, που είχαν συμπληρώσει την απαραίτητη προϋπηρεσία (μια, δύο ή τρείς τριετίες) μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.

Πηγή ΟΤhttps://www.ot.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου της Ελλάδας...

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα...

Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει ο φτωχός συγγενής...

Σύμφωνα με τη Eurostat η Ελλάδα έχει το τρίτο...

Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου της Ελλάδας...

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα...

Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει ο φτωχός συγγενής...

Σύμφωνα με τη Eurostat η Ελλάδα έχει το τρίτο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Χαμένοι» στην αποταμίευση οι Έλληνες

Η αποταμίευση συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με...

Γιατί το χασμουρητό είναι επίκινδυνο για την υγεία – Τι απαντούν οι ειδικοί

Ο λόγος που η υπνηλία και το χασμουρητό θεωρούνται...

Στον «αέρα» τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Σταματούν με χιλιάδες ασθενείς στις λίστες

Σχεδόν 6.000 περιμένουν σε ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο για επέμβαση...

Βούτες: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης

Σε αυτοψία προχώρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στις...