ΕΤΑΔ: Παραχωρεί ανενεργό ακίνητο στον Δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Στο ακίνητο που παραχωρεί η ΕΤΑΔ Θα στεγαστούν δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες μετά από την αποκατάστασή του
Στην παραχώρηση χρήσης τμήματος ακινήτου στον Δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου προχώρησε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), θυγατρική του Υπερταμείου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση ανενεργών ακινήτων του χαρτοφυλακίου της.

Η ΕΤΑΔ παραχώρησε διώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 314,47 τ.μ., το οποίο αποτελεί τμήμα του ακινήτου με ΑΒΚ 114, που βρίσκεται στην Κοινότητα Περάματος του Δήμου Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο.

Πώς θα αξιοποιηθεί
Το κτήριο, το οποίο στο παρελθόν στέγαζε το Ειρηνοδικείο και το Υποθηκοφυλακείο Περάματος, θα αξιοποιηθεί εκ νέου από τον Δήμο για τη στέγαση σημαντικών δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών.

Η παραχώρηση πραγματοποιείται για διάρκεια είκοσι (20) ετών, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη δέκα (10) έτη.

Ο Δήμος Μυλοποτάμου θα αναλάβει, με δική του ευθύνη και δαπάνη, την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, την έκδοση αδειοδοτήσεων και την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης και διαμόρφωσης του κτηρίου, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Κοινωνική και πολιτιστική αξία
Στο πλαίσιο της παραχώρησης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Γιώργος Κλάδος, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΤΑΔ και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, κυρία Ηρώ Χατζηγεωργίου και στελέχη της διοίκησης της εταιρείας.

Η παραχώρηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση ακινήτων που δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον, αλλά διαθέτουν κοινωνική και πολιτιστική αξία.

Μέσα από τέτοιες συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΕΤΑΔ προωθεί την επαναλειτουργία εγκαταλελειμμένων κτηρίων, επιστρέφει απτό όφελος στις τοπικές κοινωνίες και ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Σύσκεψη στο Σπήλι για την προετοιμασία της...

17 Μαρτίου 2026 Το πρωί της Τρίτης, 17ης Μαρτίου 2026,...

Από το Ρέθυμνο στην Αθήνα: Η πρώτη...

Η Νεφέλη Χωραφά, μια μόλις 12χρονη χορεύτρια από το...

Ρέθυμνο:Σύσκεψη στο Σπήλι για την προετοιμασία της...

17 Μαρτίου 2026 Το πρωί της Τρίτης, 17ης Μαρτίου 2026,...

Από το Ρέθυμνο στην Αθήνα: Η πρώτη...

Η Νεφέλη Χωραφά, μια μόλις 12χρονη χορεύτρια από το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...