Γαλλία: Ουρές και ξύλο στα πρατήρια καυσίμων

Πρωτοφανείς σκηνές σε πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία, που έχουν στερέψει λόγω των απεργιών σε διυλιστήρια της χώρας. Εδώ και δύο εβδομάδες η υπομονή των οδηγών δοκιμάζεται με με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές οχημάτων και οι οδηγοί να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Γαλλία: Ουρές και ξύλο στα πρατήρια καυσίμων

Η υπομονή έχει εξαντληθεί στις ατέλειωτες ουρές. Πολλοί κοιμούνται μέσα στο αμάξι. Οι περισσότεροι χάνουν πλέον την ψυχραιμία τους και πιάνονται στα χέρια.

Άλλοι βάζουν βενζίνη ακόμα και σε σακούλες σκουπιδιών. Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν μειώσει την παραγωγή βενζίνης της Γαλλίας άνω του 60%, ακόμη ένα στα τρία πρατήρια βενζίνης εξακολουθεί να δυσκολεύεται για να εξασφαλίσει προμήθειες.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να αναγκάσει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους σε εγκατάσταση αποθήκευσης της TotalEnergies.

Το συνδικάτο CGT και η εταιρεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για τους μισθούς, πράγμα που σημαίνει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που διαρκούν ήδη δύο εβδομάδες και επιβαρύνουν τις προμήθειες βενζίνης στη χώρα, θα παραταθούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.