Γεωργαντάς από Ιεράπετρα: Ενίσχυση, θεσμικές παρεμβάσεις και λύσεις στα προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα

Ημερομηνία:

Με μια συνάντηση διαρκείας τριών ωρών στην Ιεράπετρα, με εκπροσώπους αγροτών, έκλεισε η επίσκεψη του ΥΠΑΑΤ κ. Γιώργου Γεωργαντά στο νόμο Λασιθίου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη, του ΓΓ κ. Δ. Παπαγιαννίδη και του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκη, έγινε εξαντλητική συζήτηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με πάνω από 40 εκπροσώπους φορέων του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής.

Αντικείμενα της συνάντησης ήταν όλο το πλαίσιο και οι πτυχές της Αγροτικής πολιτικής, καθώς και τα αρδευτικά και επενδυτικά αναπτυξιακά έργα στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των θερμοκηπίων, στην αλιεία και στη μελισσοκομία, καθώς και το ενεργειακό κόστος παραγωγής για γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Ο ΥΠΑΑΤ ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο και τη διυπουργική επιτροπή για τη στήριξη του εισοδήματος των Αγροτών, ενώ παράλληλα εξειδίκευσε τις δράσεις ανά κλάδο, δίνοντας απαντήσεις σε επιμέρους θέματα και συζητώντας προτάσεις που κατατέθηκαν για ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν το σημαντικότερο νοτιοανατολικό παραγωγικό άκρο της Ευρώπης στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο κ. Παπαγιαννίδης ανέλυσε με λεπτομέρειες το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» και τα Σχέδια ΣΔΙΤ που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και τα οποία θα αλλάξουν, όπως ειπώθηκε από τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη, τον τόπο, την προοπτική και την παραγωγή του στο άμεσο μέλλον.

Ο ΥΠΑΑΤ διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη ,τόσο στην κατεύθυνση της οικονομικής ενίσχυσης, όσο παράλληλα και σε αυτή των θεσμικών αναγκαίων παρεμβάσεων που θα προσφέρουν σημαντικές λύσεις σε λειτουργικά και αναπτυξιακά προβλήματα και εμπόδια.

Η λειτουργία των ΤΟΕΒ και οι δυσκολίες λειτουργίας. λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, ήταν. επίσης, ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της συζήτησης για το οποίο συμφωνήθηκαν περαιτέρω δράσεις και διερεύνηση λύσεων.

Πριν τη συνάντηση στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας, ο ΥΠΑΑΤ κ. Γ. Γεωργαντάς, μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού συνεταιρισμού «Κάμιρος», καθώς και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μανώλης Μενεγάκης: Ολοκληρωμένος σχεδιασμός και οργανωμένες λύσεις...

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας...

Αισιόδοξη κατάληξη: Εκτός εντατικής η 23χρονη που...

Η οικογένεια, εξακολουθεί να αγωνιά για το δεύτερο κορίτσι...

Μανώλης Μενεγάκης: Ολοκληρωμένος σχεδιασμός και οργανωμένες λύσεις...

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας...

Αισιόδοξη κατάληξη: Εκτός εντατικής η 23χρονη που...

Η οικογένεια, εξακολουθεί να αγωνιά για το δεύτερο κορίτσι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων:4o Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών “260Kmemories Festival”

Έως τις 20/04 οι αιτήσεις συμμετοχής Ο Δήμος Χανίων,...

Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Σαουδική Αραβία

Με αυτόν τον τρόπο καταρχήν η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει...

Ρέθυμνο:Συνελήφθη άτομο για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς Συνελήφθη προχθές (18.03.2026) το πρωί...

Ρέθυμνο:Σύλληψη ζευγαριού για κλοπές

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για κλοπή ...