ΓΓΑ: Στα 1.307 τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που γράφτηκαν για το μητρώο

Ημερομηνία:

Με εξαιρετική ανταπόκριση και αποδοχή εξελίσσεται, στις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo), η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, τα οποία διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων».
Από την Τρίτη 18 Μαΐου (έως και χτες, Δευτέρα 24 Μαΐου) 1.307 Σωματεία, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, εισήλθαν στην πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξής τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».
Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.
Μια διαδικασία διαφανής, δυναμική, συνεχώς ανανεούμενη, χωρίς ημερομηνία λήξης. Ένα «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νομίμως λειτουργούντα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας.
Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μέτρα στήριξης, τα οποία θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.
Τα σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής και να έχουν προβεί στη δημιουργία του σχετικού τους λογαριασμού, εισάγοντας τα βασικά στοιχεία (επωνυμία σωματείου, πρόεδρο και μέλη ΔΣ). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης προεγγραφής τους ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020, δεδομένου πως είναι χρονοβόρα η έκδοση ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Για την αναγκαιότητα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας και συνακόλουθα τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», που συνιστά εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, διασφάλιση της νομιμότητας και τακτοποίηση του άναρχου τοπίου στον ελληνικό αθλητισμό, το Υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε στη δημιουργία βιντεομηνύματος, με την ευγενική συμμετοχή του ασημένιου Ολυμπιονίκη μας, Σπύρου Γιαννιώτη (https://www.youtube.com/watch?v=LLQ2GpRlvDI&feature=youtu.be).
Επιπλέον, στον ιστότοπο της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) δημιουργήθηκε και ειδική ενότητα «Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις» (https://gga.gov.gr/images/erotiseis_apantiseis.pdf) για την περαιτέρω διευκόλυνση των σωματείων στις διαδικασίες προεγγραφής τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αποθέωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είναι τρελός...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο...

Η βαθμολογία των playoffs της Super League...

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στη Νέα...

Αποθέωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είναι τρελός...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο...

Η βαθμολογία των playoffs της Super League...

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στη Νέα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Δράσεις Καλλιτεχνικής Παιδείας «ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙΝΟΠΡΑΓΙΑ» από 9 έως 11 Μαΐου 2025

9-11 Μαΐου 2025 Λαμπρινή Μποβιάτσου, Εικαστικός Καλλιτέχνης Τα εκθέματα είναι συλλεκτικές...

Χανιά:14η Έκθεση / Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Έκθεση / Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2025 Η 14η Έκθεση /...

Ηράκλειο:Τοποθέτηση Μαρίας Καναβάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων,

Τοποθέτηση Μαρίας Καναβάκη, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ»...