Ηράκλειο:Δημιουργία Μητρώου Πολιτιστικών Συλλόγων/Φορέων και Αθλητικών Σωματείων Δήμου Χερσονήσου

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της συνεργασίας της ΚΕΔΧ με τα ενεργά αθλητικά σωματεία και τους πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Χερσονήσου, αλλά και της ουσιαστικής στήριξής τους, το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου αποφάσισε την δημιουργία Μητρώου Πολιτιστικών Συλλόγων/Φορέων και Μητρώου Αθλητικών Σωματείων με έδρα το Δήμο Χερσονήσου (ΑΔΑ: 9Κ7ΧΟΛ6Χ-Χ98, ΑΔΑ: ΩΙΦ8ΟΛ6Χ-ΠΒΔ)

Στα Μητρώα μπορούν να εγγραφούν όλοι οι μη κερδοσκοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι/Φορείς και τα Αθλητικά Σωματεία που έχουν έδρα το Δήμο Χερσονήσου και αναπτύσσουν δραστηριότητα που λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος είναι τα Μητρώα να συμβάλλουν στη σταθερή, ισότιμη και αποτελεσματική συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων/Φορέων και των Αθλητικών Σωματείων με την Κ.Ε.Δ.Χ. στις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, να στηριχτεί πραγματικά το έργο των δραστήριων μελών των Συλλόγων και των Σωματείων και κατ’ επέκταση ο πολιτισμός και ο αθλητισμός στο Δήμο Χερσονήσου.

Στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με έδρα τον Δήμο Χερσονήσου θα καταγράφονται όλα τα νόμιμα έγγραφα για την λειτουργία ενός Αθλητικού Σωματείου, η ιστορία του Σωματείου, το άθλημα ή τα αθλήματα που δραστηριοποιείται, τα μέλη της Διοίκησης, ο αριθμός των εγγεγραμμένων αθλητών, οι διακρίσεις του, καθώς και οι διοργανώσεις ή συνδιοργανώσεις του κάθε Σωματείου. Με γνώμονα όλα τα παραπάνω στοιχεία θα προκύπτουν και οι δυνατότητες συνεργασίας και συνδιοργάνωσης αθλητικών, και όχι μόνο δράσεων, με την Κ.Ε.Δ.Χ.

Όσον αφορά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους/Φορείς, η συνεργασία θα αφορά στη συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. θεατρικών, μουσικών, χορευτικών, τοπικών φεστιβάλ) και άλλων επιμέρους δράσεων, στην προβολή τους και μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΧ, στην ενίσχυση με εξοπλισμό, στην προμήθεια υλικών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών εθίμων κ.ά.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου έχει ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων/Φορέων του Δήμου Χερσονήσου, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής στο Μητρώο με τη διευκρίνηση ότι η εγγραφή του φορέα/Συλλόγου στο Μητρώο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος συνεργασίας με την Κ.Ε.Δ.Χ.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σοκάρει καταγγελία για ιατρική αμέλεια στο Ηράκλειο:...

Η Στέλλα Βέργη, υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακολούθησε...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7...

O Αντιδήμαρχος Αντώνης Περισυνάκης θα είναι o Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Σοκάρει καταγγελία για ιατρική αμέλεια στο Ηράκλειο:...

Η Στέλλα Βέργη, υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακολούθησε...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7...

O Αντιδήμαρχος Αντώνης Περισυνάκης θα είναι o Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη μητέρα της που χάθηκε στο φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Η 59χρονη γυναίκα σκοτώθηκε χθες ενώ τρεις ακόμη τραυματίστηκαν...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με τη βούλα της κυβέρνησης συνεχίζεται το πάρτι

Δυνατότητα νέων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς τις απαραίτητες...

Εορτολόγιο 7 Φεβρουαρίου: Σε ποιους να πείτε χρόνια πολλά σήμερα

Σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Απόκριες 2026: Με άρματα και μάσκες… γεμίζουν τα ταμεία των τοπικών επιχειρήσεων – Πληρότητες έως 100%

Οι ελληνικές πόλεις ζωντανεύουν με καρναβαλικές εκδηλώσεις, φέρνοντας αυξημένα...