Ηράκλειο:«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» 21 & 22 Ιουλίου

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το έργο του Ρομπερ Τομά «η παγίδα» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Θα δοθούν δύο παραστάσεις Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.
Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

Άνθρωπος του θεάτρου, ηθοποιός κι ο ίδιος, στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το «είναι» και το «φαίνεσθαι», την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά σε συγκινεί μέχρι δακρύων.
Όπως τη χαρακτήρισε ο μέγας θαυμαστής της, Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Η ΠΑΓΙΔΑ» είναι ένα πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι απ’ τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη!

Σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράδοξη ισορροπία μεταξύ δυο θεατρικών κόσμων, στέκει και ο σημερινός σκηνοθετικός στόχος του ανεβάσματος. Θέλει να αναδείξει το τόσο διαφορετικό ύφος και τις μεθόδους, που κάνουν το έργο αξιαγάπητο και αξεπέραστο στο χρόνο. Ο Τομά θέλει το κοινό απόλυτα συμμέτοχο στη σκηνική του δημιουργία. Παρασύρει την πλατεία σε μια μοναδική μονομαχία και θέλει να συμμετέχει διαρκώς στον αγώνα για τη λύση του αινίγματος, που της βάζει.

Δημιουργεί εντυπώσεις για να τις ανατρέψει μετά. Μπλοφάρει ο συγγραφέας και φτιάχνει ένα συνεχές πάρε – δώσε με το μυαλό και την ψυχή του θεατή – συμπαίχτη.
Διασκεδαστική και πολυσύνθετη «Η ΠΑΓΙΔΑ» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ’ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας, Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου

Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 20 € – Μειωμένο: 15 € (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό 6-12 ετών)
Ηλεκτρονική έκδοση εισιτήριου: https://bit.ly/3h8UU36

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων ακινήτων στο...

- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2026- Εντός...

Ηράκλέιο:΄΄Ο λαϊκός πολιτισμός της Κρήτης ...

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Καφές και Βιβλία» συνεχίζει να «ταξιδεύει»...

Ηράκλειο:Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων ακινήτων στο...

- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2026- Εντός...

Ηράκλέιο:΄΄Ο λαϊκός πολιτισμός της Κρήτης ...

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Καφές και Βιβλία» συνεχίζει να «ταξιδεύει»...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εισαγωγή της Capital Tankers στο Χρηματιστήριο του Όσλο με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον

Πρεμιέρα σήμερα της Capital Tankers συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο...

Μητσοτάκης: Δεν θα εμπλακούμε στρατιωτικά στη Μ.Ανατολή – Παράθυρο για fuel pass

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο συνέδριο «Greek Energy:...

Ολοκλήρωση Διημερίδας Εκπαίδευσης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης στα Χανιά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διημερίδας εκπαίδευσης...