Ηράκλειο:Με τον Εμπορικό Διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε συναντήθηκε ο Γιάννης Αναστασάκης

Ημερομηνία:

Συνάντηση στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, μεταξύ του Αντιδημάρχου και υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη «Για την Κρήτη μας», κ. Γιάννη Αναστασάκη και του Εμπορικού Διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. κ. Μάριου Μακρανδρέου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Η συζήτηση είχε ως θέμα την πρόταση της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων ιδιοκτησιακού χαρακτήρα με τον Δήμο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα αφορούσε σε ακίνητα στα οποία ο Δήμος Ηρακλείου είτε είναι ιδιοκτήτης είτε ασκεί πράξεις νομείς και στην παλιά οδό της Αλικαρνασσού, που αποτελεί τμήμα της οδού Α του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙΠΕ, η οποία παραμένει στην κυριότητα του Δήμου Ηράκλειου.

Με την ψήφιση του ν.4982/2022, εγκρίθηκε η υπαγωγή της ΒΙΠΕ Ηρακλείου, ως επιχειρηματικό Πάρκο τύπου ΑΙ και βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη της πράξης εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου του Ε.Π. (πρώην ΒΙΠΕ) Ηρακλείου.
Εν όψει αυτής, κρίθηκε σκόπιμη η παρούσα συνάντηση, προκειμένου να ωριμάσει μια τελική πρόταση που θα εισαχθεί για συζήτηση και έγκριση στα αρμόδια όργανα και των δυο πλευρών.

Ο Δήμος Ηρακλείου, μεταξύ άλλων, έθεσε ως προτεραιότητα την τακτοποίηση των ακινήτων που βρίσκονται στην είσοδο του οικισμού της Καλλιθέας και συγκεκριμένα, το γεωτεμάχιο στο οποίο λειτουργούσε η παιδική χαρά της Καλλιθέας, το γεωτεμάχιο στο οποίο βρίσκεται ένα μικρό αλσύλλιο, ένα μικρό γεωτεμάχιο το οποίο χρησιμοποιείται ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης και ένα γεωτεμάχιο πλησίον της παιδικής χαράς το οποίο προορίζεται για χρήση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ακούγοντας το Σύμπαν: Μια Δεκαετία Ανακαλύψεων! από...

Ακούγοντας το Σύμπαν: Μια Δεκαετία Ανακαλύψεων! Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου,...

Ηράκλειο:Επείγουσα παρέμβαση του Δημάρχου Χερσονήσου για την...

Την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των...

Ακούγοντας το Σύμπαν: Μια Δεκαετία Ανακαλύψεων! από...

Ακούγοντας το Σύμπαν: Μια Δεκαετία Ανακαλύψεων! Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου,...

Ηράκλειο:Επείγουσα παρέμβαση του Δημάρχου Χερσονήσου για την...

Την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγρότες: Ο κύβος ερρίφθη – Κατεβαίνουν στην Αθήνα

Στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής στο Πολίτιστικό Κέντρο Νίκαιας...

Χανιά : Χορήγηση κρατικών πινακίδων σε αγροτικά μηχανήματα με άδεια κυκλοφορίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας...