Ηράκλειο: Ένα μεγάλο «καλάθι αλληλεγγύης» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη σχολικά (βίντεο)

Ημερομηνία:

Με συνεργασία του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” και την εθελοντική ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ.

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών του Ν.Ηρακλείου υλοποιεί τα “Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης” για σχολικά είδη. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” και την εθελοντική ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ.

Για τη δράση μίλησαν στο patris.gr ο πρόεδρος των βιβλιοχαρτοπωλών Ηλίας Γεωργαλής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, Γιώργος Μακράκης. Στα συγκεκριμένα καλάθια, που βρίσκονται έξω από κάθε βιβλιοχαρτοπωλείο-μέλος του συλλόγου, μπορεί όποιος μπορεί και θέλει να προσκομίζει σχολικά είδη, καινούργια ή μεταχειρισμένα, αρκεί να είναι σε καλή και χρήσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για πρωτοβουλία-θεσμό την οποία έχει αγκαλιάσει η κοινωνία,, όπως υπογράμμισε ο κ.Μακράκης. Τα σχολικά είδη που δωρίζονται συλλέγουν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας ΑΤΑΧΤΟΙ, που κατόπιν κατάλληλης ενημέρωσης από τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου “Δομ.Θεοτοκόπουλος” τα διανέμουν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τονίζει ο κ.Γεωργαλής, όλη η διαδικασία επιλογής των ενδιαφερόμενων οικογενειών και διανομής των ειδών γίνεται σε συνθήκες αυστηρής εχεμύθειας.

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη – Πάνω...

Η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή,...

Εργαστήριο ορθής καλλιέργειας ελαιόδεντρων από το Επιμελητήριο...

Έναρξη μαθημάτων από τις 4 Νοεμβρίου. Όλες τις απαραίτητες γνώσεις...

Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη – Πάνω...

Η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή,...

Εργαστήριο ορθής καλλιέργειας ελαιόδεντρων από το Επιμελητήριο...

Έναρξη μαθημάτων από τις 4 Νοεμβρίου. Όλες τις απαραίτητες γνώσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τα εισοδηματικά όρια-Καταργούμε το πλαφόν στα vouchers των Βρεφονηπιακών

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) θα...

Η ΔΕΗ «φωτίζει» τις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου έως το 2027

Η ΔΕΗ συνεχίζει τη στρατηγική της συνεργασία με το...