Ηράκλειο:Μεσολαβητής για την ομαλή ένταξη προσφύγων/μεταναστών στο Δήμο Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση – Προώθηση των Υπηρεσιών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας- Κέντρα Ένταξης Μεταναστών» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(ΕΕΤΑΑ).

Το Πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη, κατάρτιση και διάθεση για απασχόληση Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών σε Κέντρα Κοινότητας/Κέντρα Ένταξης Μεταναστών και σκοπός του είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία και η συνδιαλλαγή των μεταναστών, αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας με το Κέντρο Κοινότητας, τις δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας από τους 47 δήμους όλης της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η πρόσληψη του Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση των διαδικασιών ενημέρωσης προς του μετανάστες/πρόσφυγες/αιτούντες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Η διευκόλυνση της επικοινωνίας τους με τα Κέντρα Κοινότητας τις υπηρεσίες των Δήμων, τους δημόσιους οργανισμούς και άλλους τοπικούς φορείς. Επίσης η υποβοήθηση δημιουργίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών των μεταναστευτικών/προσφυγικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας έτσι στην εξάλειψη των αρνητικών στερεοτύπων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος στην Κρήτη προέρχεται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει...

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Κρήτη: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες...

Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει...

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Κρήτη: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες...

Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...