Ηράκλειο:Συνάντηση για την στατική ενίσχυση του Αγίου Μηνά, Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Ημερομηνία:

Η περαιτέρω στατική ενίσχυση του Αγίου Μηνά, Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης που ενέκρινε πέρυσι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. Στη συνάντηση μετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του εργαστηρίου στατικής και αντισεισμικών ερευνών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Βλάσης Κουμούσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης Δημήτρης Στεφανής, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Μηνά π. Εμμανουήλ Σταυρουλάκης και συνεργάτες του κ. Κουμούση.

Στη διάρκεια της συζητήθηκε η πορεία της προγραμματικής σύμβασης που είναι σε εξέλιξη και την οποία είχε συνάψει τον Ιανουάριο του 2020 η Περιφέρεια Κρήτης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Υπουργείο Πολιτισμού με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Κουμούσης ενημέρωσε παράλληλα τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ότι θα γίνει συγκριτική καταγραφή της παθολογίας του ναού πριν και μετά τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση πρ Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη...

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συντοπίτη και για μακρά περίοδο...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση πρ Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη...

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συντοπίτη και για μακρά περίοδο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν -...

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο από την Περιφέρεια Κρήτης την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και το ΙΤΕ

«Κυβερνοασφάλεια: Σύγχρονες Προκλήσεις και ο Νέος Νόμος 5160/2024» Διήμερο επιμορφωτικό...

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...