Ισλανδία : Τουλάχιστον 40.000 σεισμικές δονήσεις πριν την έκρηξη του ηφαιστείου Φάγκρανταλσφιαλ

Ημερομηνία:

Σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας εισήλθε χθες Παρασκευή ηφαίστειο το οποίο απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, ανακοίνωσε η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία, με κοκκινωπό νέφος τέφρας να φωτίζει τον ουρανό και όλες τις πτήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες, να απαγορεύονται.

«Ηφαιστειακή έκρηξη»

«Αρχισε ηφαιστειακή έκρηξη στο Φάγκρανταλσφιαλ», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι για τις αεροπορικές πτήσεις ισχύει «κόκκινος συναγερμός», πάντως από πλευράς σεισμικής δραστηριότητας καταγράφονται «πολύ λίγες» δονήσεις.

 

Το ηφαιστειακό σύστημα του Κρίσουβικ βρίσκεται νότια του όρους Φάγκρανταλσφιαλ, στη χερσόνησο Ρέικιανες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας.

«Η πρώτη ειδοποίηση παραλήφθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία στις 23:40 (ώρα Ελλάδας). Η ηφαιστειακή έκρηξη επιβεβαιώθηκε από webcams και δορυφορικές εικόνες», εξήγησε η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία με ανάρτηση στον ιστότοπό της.


Ελικόπτερο με επιστημονικό προσωπικό στάλθηκε να εκτιμήσει το μέγεθος της έκρηξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεκάδες χιλιάδες σεισμικές δονήσεις
Το διεθνές αεροδρόμιο Keflavik και το μικρό ψαράδικο λιμάνι Γκρίνταβικ δεν απέχουν παρά μερικά χιλιόμετρα από το ηφαίστειο, πάντως γενικότερα η περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ηφαιστειακή έκρηξη είναι ακατοίκητη και δεν αναμένεται να παρουσιαστεί κίνδυνος για τους πολίτες.

Στη χερσόνησο Ρέικιανες καταγράφηκαν τουλάχιστον 40.000 σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

https://twitter.com/Atlantide4world/status/1373042602820444161

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στις 04:00 ώρα Ελλάδας το διάγγελμα Τραμπ...

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ...

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τελετουργικές πράξεις...

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29...

Στις 04:00 ώρα Ελλάδας το διάγγελμα Τραμπ...

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ...

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τελετουργικές πράξεις...

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας 11 βουλευτών ζητάει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν πλήρως επιβεβαιωθεί, η...

Ένωση Γιατρών Ρεθύμνου: «Παιδιά-θύματα κακοποίησης στα αζήτητα των Νοσοκομείων»

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου αναφέρει: «Για...

Επικαιροποιείται ο Κανονισμός Άρδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Σύσκεψη με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων στη Λότζια...