H σκόνη έφυγε και μέχρι το τέλος της εβδομάδος δεν πρόκειται να μας απασχολήσει, ενω η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα. Όμως, την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, ο καιρός αλλάζει και έρχονται «αξιόλογες βροχές».
Σκαμπανεβάσματα θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο καιρός και νέα μεταβολή προς το τέλος της εβδομάδας.
Σε ανάρτησή του, ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρεται στις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημέρων. Η αφρικανική σκόνη που ταλαιπώρησε τόσο πολύ τη χώρα υποχώρησε και σύμφωνα με τον κ. Κολυδά «δεν πρόκειται να μας απασχολήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα.
Αλλάζει ο καιρός προς το τέλος της εβδομάδας
Ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, στην εβδομαδιαία προοπτική του καιρού που ανήρτησε στο Χ προβλέπει «περιορισμένη αστάθεια Τρίτη και Τετάρτη και αξιόλογες βροχές την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο».
🎯Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
📌ΤΗ σκόνη έφυγε και μέχρι το τέλος της εβδομάδος δεν πρόκειται να μας απασχολήσει, ενω η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα. Περιορισμένη αστάθεια Τρίτη και Τετάρτη και αξιόλογες βροχές την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο.… pic.twitter.com/IpKPf6tIDo— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 26, 2025
Σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα
Στο μεταξύ οι καταιγίδες που εκδηλώθηκαν την Κυριακή (25/05), κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, συνοδεύτηκαν και από σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τις καταγραφές του οργάνου Lightning Imager του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-12, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις 21:40 ώρα Ελλάδας καταγράφηκαν 12.664 ηλεκτρικές εκκενώσεις πάνω από την περιοχή της Ελλάδας. Ως ηλεκτρικές εκκενώσεις ορίζεται το σύνολο αυτών που συμπεριλαμβάνει τους κεραυνούς (εκκενώσεις μεταξύ νεφών και εδάφους), τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών καθώς και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών και του περιβάλλοντος αέρα.
Ηλεκτρικές εκκενώσεις πάνω από την Ελλάδα από το όργανο Lightning Imager του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-12
Μεγάλα ύψη βροχής
Επιπλέον, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι και τις 22:00 ώρα Ελλάδας καταγράφηκε στο Περιθώρι Νευροκοπίου και ήταν ίσο με 40.4 mm.
Συνολικός ημερήσιος υετός από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr