Κοροναϊός: Νέο κύμα κρουσμάτων το φθινόπωρο – Η προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ημερομηνία:

Ο κοροναϊός θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί και το φθινόπωρο.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπογράμμισε χθες Τρίτη πως μολονότι τα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν μειωθεί στην Ευρώπη, η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη και οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο φθινοπωρινό κύμα.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μείωση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων (του SARS-CoV-2) και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της διεύθυνσης του EMA που είναι αρμόδια για τις απειλές για την υγεία και τη στρατηγική εμβολιασμού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Νέο κύμα μολύνσεων»
«Όμως, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, χρειάζεται να προετοιμαστούμε για νέο κύμα μολύνσεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καβαλέρι, το ίδιο σενάριο εκτυλίχθηκε τα δύο χρόνια της πανδημίας, υπήρξε και τις δύο χρονιές φθινοπωρινό κύμα και η τάση αναμένεται να καταγραφεί και φέτος. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση για νέες παραλλαγές του ιού.

«Η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη στην Ευρώπη», σημείωσε ο ίδιος, όμως «πρέπει να επαγρυπνούμε για άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα, η BA.4.6 εξαπλώνεται με ταχύτητα στην Ευρώπη και έχει ήδη εντοπιστεί στην Ευρώπη. Επίσης, BA.2.75 είναι υποπαραλλαγή ανησυχίας».

«Αυτό που είναι σαφές σε εμένα και πρέπει να έγινε ακόμη πιο σαφές από την παρουσίαση του Δρος Καβαλέρι είναι πως εμείς στην Ευρώπη θεωρούμε ακόμη πως η πανδημία συνεχίζεται», δήλωσε ο Στέφεν Θίρστρουπ, επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του EMA.

Η Επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων εισηγήθηκε να δοθεί έγκριση σε τροποποιημένα εμβόλια για τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, πέραν αυτών για την αρχική μορφή του .SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Είχε στην κατοχή του πιστόλι με γεμιστήρα...

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων στα...

Ρέθυμνο:Στα Ανώγεια υφαίνεται η άυλη πολιτιστική κληρονομιάς...

Με αφορμή τα εγκαίνια του χώρου «Ανώγεια Κέντρο Υφαντικής»,...

Χανιά:Είχε στην κατοχή του πιστόλι με γεμιστήρα...

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων στα...

Ρέθυμνο:Στα Ανώγεια υφαίνεται η άυλη πολιτιστική κληρονομιάς...

Με αφορμή τα εγκαίνια του χώρου «Ανώγεια Κέντρο Υφαντικής»,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μαφία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Από Κρήτη έως Θεσσαλονίκη – Μπίζνα εκατομμυρίων με «μαϊμού» χωράφια

«Έστησαν βιομηχανία» στην Κρήτη - Το εκτιμώμενο παράνομο οικονομικό...

Στην Κρήτη από σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Τετραήμερη επίσκεψη στην Κρήτη ξεκινά από σήμερα η Υπουργός...