Μάσκα: Σε σύγχυση πολίτες και τουρίστες για τις εξαιρέσεις για τη χρήση της

Τι λένε οι πολίτες για τη χρήση μάσκας.

Μάσκα: Σε σύγχυση πολίτες και τουρίστες για τις εξαιρέσεις για τη χρήση της

Δεύτερη μέρα χωρίς μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και σίγουρα το κυρίαρχο συναίσθημα των περισσοτέρων είναι η ανακούφιση.

«Ήταν πολύ ωραία που δεν φορούσαμε μάσκα γιατί κάνει πολλή ζέστη. Είμαι ενθουσιασμένη!» δηλώνει τουρίστρια που μόλις έχει φτάσει από την Αμερική στην Ελλάδα για διακοπές και νιώθει τυχερή που ταξίδεψε χωρίς μάσκα στο αεροπλάνο.

Σύντομα όμως, ο ενθουσιασμός της θα κοπάσει. Μόλις χρειαστεί να μπει στο ταξί.

«Αντιδρούν οι πελάτες γιατί λένε ότι στο αεροπλάνο δεν φορούσαν μάσκα, γιατί να βάλουν στο ταξί;» αναφέρει ο κ. Αλεξίου, οδηγός ταξί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Οι εξαιρέσεις που μπερδεύουν

Με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μοιάζει η υπόθεση μάσκα μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της… αλλά και τις εξαιρέσεις.

Ένας τουρίστας που θα έρθει αεροπορικώς, θα προσγειωθεί χαρούμενος γιατί στην πτήση δεν θα φοράει μάσκα. Μόλις όμως επιβιβαστεί σε ταξί, θα πάρει την πρώτη κρυάδα από τον οδηγό.

Όταν φτάσει στο λιμάνι για να ταξιδέψει προς κάποιο νησί, ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα, θα ανακουφιστεί. Γιατί εκεί μπορεί να βγάλει ξανά τη μάσκα.

Όταν όμως χρειαστεί να μπει στο εσωτερικό του πλοίου, έστω και για να αγοράσει κάτι από το κυλικείο, θα χρειαστεί ξανά να φορέσει τη μάσκα.

Μπορεί, λοιπόν, οι μάσκες επιτέλους να… έπεσαν, ωστόσο θα πάρει καιρό να συνηθίσουμε τις νέες οδηγίες για τη χρήση της.

Ειδικά εάν πρόκειται κάποιος να χρησιμοποιήσει διαφορετικά μεταφορικά μέσα. Το μέτρο της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, πάντως, θα επανεξεταστεί στα τέλη Ιουνίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.