Μαθήτρια στη Μαγνησία διάβαζε στον δρόμο με το φως του στύλου, γιατί δεν είχε ρεύμα σπίτι της

Μαθήτρια στη Μαγνησία διάβαζε στον δρόμο με το φως του στύλου, γιατί δεν είχε ρεύμα σπίτι της . Κάτω από συνθήκες …..

Κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας ζει μια οικογένεια στην Αγριά Μαγνησίας, καθώς οι δύο γονείς είναι άνεργοι.

Μάλιστα η μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, αναγκάζεται να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, αφού το ρεύμα στο σπίτι είναι κομμένο.

Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρ. Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν τρόφιμα, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και δάνεια έκτακτης ανάγκης σε μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία αλλά δεν παρουσιάζει σταθερότητα για να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από το Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά.

Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών. Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Σύμφωνα με το e-thessalia, το πρωί της Πέμπτης το ρεύμα στο σπίτι επανασυνδέθηκε μετά από χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.

Πηγή: e-thessalia

Τα σχόλια είναι κλειστά.