Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Ημερομηνία:

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω Αράβων μεσολαβητών.

Σήματα ότι επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την επανέναρξη των συνομιλιών για το πυρηνικό του πρόγραμμα φέρεται να έστειλε το Ιράν, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal.
Κατά την ίδια πηγή, το Ιράν έστειλε μηνύματα προς αυτήν την κατεύθυνση στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω Αράβων μεσολαβητών.

Αξιωματούχοι ανέφεραν στην WSJ ότι η Τεχεράνη έχει δηλώσει σε Άραβες αξιωματούχους ότι θα είναι ανοιχτή στο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εφόσον η Ουάσινγκτον δεν λάβει μέρος στις εχθροπραξίες. Το Ιράν έστειλε επίσης μηνύματα προς το Ισραήλ λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να περιοριστεί η βία.

Η Τεχεράνη φέρεται να έχει πει σε Άραβες αξιωματούχους ότι θα μπορούσε να επιταχύνει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να επεκτείνει το πεδίο του πολέμου αν δεν υπάρχουν προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ιρανικές και περιφερειακές πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι η Τεχεράνη ζήτησε από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Ομάν να ασκήσουν πιέσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου εκείνος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στο Ισραήλ, ώστε να συμφωνηθεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός, σε αντάλλαγμα με «ευελιξία» της Τεχεράνης στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό


 

ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Νετανιάχου καλεί τους κατοίκους της Τεχεράνης...

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους της ιρανικής πρωτεύουσας...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Ο Νετανιάχου καλεί τους κατοίκους της Τεχεράνης...

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους της ιρανικής πρωτεύουσας...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την αναταραχή στο Ισραήλ

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...