Μπρους Λι: Λύθηκε το μυστήριο θανάτου του μετά από 49 χρόνια;

Ημερομηνία:

Έχουν περάσει 49 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του Μπρους Λι τον Ιούλιο του 1943. Από τη νεκροψία που διενεργήθηκε εκείνη την εποχή προέκυψε ότι ο εγκέφαλός του είχε πρηστεί σε εξαιρετικό βαθμό. Είχε θεωρηθεί πώς έχασε τη ζωή του από εγκεφαλικό οίδημα λόγω λήψης του παυσίπονου Equagesic.

Μπορεί όμως τελικά τα αίτια του πρόωρου χαμού του μεγαλύτερου καλλιτέχνη πολεμικών ταινιών που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα ο κόσμος να ήταν τελικά διαφορετικά. Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο Μπρους Λι ίσως τελικά πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού.

Ένιωσε να ζαλίζεται

Η ομάδα πίσω από τη νέα μελέτη γύρω από τα αίτια θανάτου του επανεξέτασε τα στοιχεία. Πιστεύεται πλέον ότι ο θάνατος του Μπρους Λι οφείλεται στην αδυναμία των νεφρών του να επεξεργαστούν το υπερβολικό νερό, κάτι που τελικά οδήγησε στον θάνατό του.

«Βάσει ανάλυσης στοιχείων, τα οποία ήταν δημόσια διαθέσιμα, εκτιμούμε ότι η αιτία θανάτου του ήταν το εγκεφαλικό οίδημα λόγω υπονατριαιμίας», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Kidney Journal.

Την ημέρα θανάτου του, ο Μπρους Λι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε να ζαλίζεται και να έχει πονοκέφαλο αφού το απόγευμα κάπνισε κάνναβη και ήπιε νερό. Αργότερα πήρε το παυσίπονο Equagesic και δύο ώρες αργότερα βρέθηκε να μην έχει τις αισθήσεις του.

«Υποθέτουμε ότι ο Μπρους Λι πέθανε από μια συγκεκριμένη μορφή νεφρικής δυσλειτουργίας», σημειώνεται στη νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Clinical Kidney Journal σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Καμία επίπτωση από την μικρής έκτασης φωτιά...

Περιστατικό μικρής έκτασης φωτιάς σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας...

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο...

Στα αγροτικά μπλόκα πέρασαν τα Χριστούγεννα αγρότες και κτηνοτρόφοι,...

Ηράκλειο:Καμία επίπτωση από την μικρής έκτασης φωτιά...

Περιστατικό μικρής έκτασης φωτιάς σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας...

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο...

Στα αγροτικά μπλόκα πέρασαν τα Χριστούγεννα αγρότες και κτηνοτρόφοι,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Παραμένει για τέταρτη θητεία στο «τιμόνι» της Λυρικής ο Γιώργος Κουμεντάκης

Ανανεώνεται για τέταρτη συνεχόμενη τριετία η θητεία του Ρεθεμνιώτη...

Λαβρόφ: «Η Ουκρανία επιτέθηκε με 91 drones στο σπίτι του Πούτιν»

Επίθεση στην οικεία του Βολοντίμιρ Πούτιν στο Νόβγκοροντ πραγματοποίησε...

ΠΑΓΝΗ: Χωρίς Pet Scan η Κρήτη – Ακυρώνουν ραντεβού καρκινοπαθών

Κάποιοι από αυτούς χρειάστηκε να αναβάλλουν και πριν λίγες...