Ο κυβερνήτης της Μινεσότα ανακοίνωσε ότι πράκτορες της ICE πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν άνδρα – Σκληρές εικόνες, βίντεο

Ημερομηνία:

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο για την κατάσταση, εκφράζοντας έντονη αντίδραση για όσα συμβαίνουν στην πολιτεία.
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το Σάββατο στη Μινεάπολη, σε περιστατικό που φέρεται να εμπλέκει ομοσπονδιακό πράκτορα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένας πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε έναν διαδηλωτή.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρεται αν δείχνει τη στιγμή που άνδρες της ICE ρίχνουν στο έδαφος τον διαδηλωτή ο οποίος αντιστέκεται και στη συνέχεια ένας από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες βγάζει το όπλο του και πυροβολεί αρκετές φορές προς το μέρος του.

Σε δήλωσή του, ο Γουόλζ ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο για την κατάσταση, εκφράζοντας έντονη αντίδραση για όσα συμβαίνουν στην πολιτεία. «Η Μινεσότα έχει φτάσει στα όριά της. Αυτό είναι εξοργιστικό», δήλωσε, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της επιχείρησης και την αποχώρηση «χιλιάδων βίαιων, ανεκπαίδευτων αξιωματικών» από την περιοχή.

Ο δήμος της Μινεάπολης ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι διερευνά αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στη διασταύρωση των οδών 26th Street W και Nicollet Avenue, στους οποίους φέρονται να εμπλέκονται ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Εργαζόμενος σε επιχείρηση της περιοχής επιβεβαίωσε στο ABC News ότι ήταν μάρτυρας του περιστατικού, δηλώνοντας ότι «αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τις συνέπειες» του συμβάντος.

Οι συνθήκες που οδήγησαν στους πυροβολισμούς δεν είχαν αποσαφηνιστεί άμεσα, ενώ οι αρμόδιες αρχές δεν παρείχαν πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς.

Το περιστατικό σημειώνεται σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές διαδηλώσεις στη Μινεάπολη, τόσο για τις επιχειρήσεις επιβολής της μεταναστευτικής πολιτικής όσο και μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ από πυρά πράκτορα της Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ.

http://protothema.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου...

Αξιωματούχοι ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις ώστε η κορυφή...

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές»...

Σπ. Πρωτοψάλτης: Τα δυο προϊόντα είναι η ταυτότητα της...

Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου...

Αξιωματούχοι ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις ώστε η κορυφή...

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές»...

Σπ. Πρωτοψάλτης: Τα δυο προϊόντα είναι η ταυτότητα της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η «Οδύσσεια» σαν μαντινάδα – Ο βοσκός που τόλμησε να μεταφράσει τον Όμηρο

Η συναρπαστική περιπέτεια της μετάφρασης του Ομήρου στην κρητική...

Λευτέρης Αυγενάκης για την Νίκη της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών στο World Cup

Τεράστια νίκη για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών, που...

Silver Alert για 75χρονη στα Χανιά – Αγνοείται για τρίτο 24ωρο

Η Αιμιλία Γεωργαλάκη χάθηκε από το σπίτι της στην...