Ηράκλειο: Ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ απαντά στις καταγγελίες των εστιακών φοιτητών

Ημερομηνία:

Στην χθεσινή ανακοίνωση φοιτητές κατήγγειλαν πως εκδιώχθηκαν από τις εστίες ενώ κάνουν λόγο για απειλές από τον οικονομικό διαχειριστή των Εστιών ακόμα και για το ακαδημαϊκό τοςυ μέλλον, εφόσον δεν δεχτούν να αποχωρήσουν.

Ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, στον οποίο απευθύνθηκε η «Εφ.Συν.» περιγράφει το χρονικό των τελευταίων ημερών μέχρι την εκκένωση της φοιτητικής Εστίας του Ιδρύματος στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει στα κτίρια της Εστίας στο Ηράκλειο στεγάζονται 275 φοιτητές, παιδιά που έχουν οικονομική αδυναμία και κατοικούν εκτός Ηρακλείου αλλά και πολλοί από αυτούς εκτός Κρήτης.

«Μετά την ανακοίνωση της αναστολής των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες (σ.σ. ανακοινώθηκε στις 10 Μαρτίου, αρχικώς για 14 ημέρες) η πλειονότητα αυτών των φοιτητών, αποχώρησε οικειοθελώς από την Εστία ς επιστρέφοντας στον τόπο κατοικίας τους, ενώ στις εστίες έμειναν περίπου 60 φοιτητές μας.
Περίπου δέκα μέρες αργότερα, στις 23 Μαρτίου ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών σε όλη τη χώρα και τότε αναχώρησαν, πάλι οικειοθελώς, περίπου 30 ακόμα φοιτητές.
»Από τους 30 που έμειναν, οι 10 ήταν ξένοι φοιτητές που βρίσκονταν στο ΕΛΜΕΠΑ με το πρόγραμμα Erasmus και για τους οποίους υπήρξε ειδική μέριμνα από την κυβέρνηση ώστε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, το οποίο έμεινε ανοιχτό για αυτό τον λόγο.
»Τελικά στη Φοιτητική Εστία παρέμεναν μέχρι πριν από λίγες μέρες περίπου 20 φοιτητές οι οποίοι επικαλέστηκαν οικονομική αδυναμία για να επιστρέψουν στους τόπους διαμονής τους. Με τους φοιτητές μας αυτούς έκανα συζήτηση για την περίπτωση του καθενός προσωπικά. Διαπιστώσαμε όντως το πρόβλημα και με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου το ΕΛΜΕΠΑ κάλυψε πλήρως τα έξοδα μετακίνησής τους ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους, λύση την οποία και οι ίδιοι αποδέχτηκαν και όντως σήμερα δεν βρίσκεται πλέον κανένας στις Εστίες.
»Το ΕΛΜΕΠΑ δεν θα είχε πρόβλημα να κρατήσει τους φοιτητές του στις εστίες εφόσον δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, εξάλλου στο ενδιάμεσο υπήρξε και η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, που εξαιρούσε κάποιες εστίες από την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας τους. Θα μπορούσε να είχε ενταχθεί και η δική μας Εστία σε αυτή τη λογική αν υπήρχε πραγματική ανάγκη που δεν μπορούσε να καλυφθεί αλλιώς» αναφέρει ο κ. Κατσαράκης.

Σχετικά με τις καταγγελίες για απειλές στους φοιτητές ότι δεν θα πάρουν πτυχία αν αρνηθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες ο κ. Κατσαράκης απαντά: «Ασφαλώς θα ζητηθούν εξηγήσεις εφόσον η λεκτικές συζητήσεις μέσα στην Εστία έφτασαν σε τέτοιο επίπεδο. Ηδη έχω ζητήσει να ακούσω και την άποψη των υπευθύνων των Εστιών, των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί καθημερινά σε επαφή με τους φοιτητές, ώστε να έχω πλήρη εικόνα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι αυτή η στάση του Ιδρύματος έναντι των φοιτητών του και αν διαπιστωθεί πως όντως διατυπώθηκαν απειλές θα υπάρξουν συνέπειες».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στη φυλακή ο 47χρονος που απειλούσε και...

Ήταν υπότροπος για τέταρτη φορά. Το δρόμο για τη φυλακή...

Δήμος Ηρακλείου:Στιγμές συγκίνησης στην παρουσίαση της Αναμνηστικής...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το...

Στη φυλακή ο 47χρονος που απειλούσε και...

Ήταν υπότροπος για τέταρτη φορά. Το δρόμο για τη φυλακή...

Δήμος Ηρακλείου:Στιγμές συγκίνησης στην παρουσίαση της Αναμνηστικής...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γίνε πιο ευτυχισμένος με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου

Νέες έρευνες δείχνουν ότι η πραγματική ικανοποίηση και ευτυχία...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απείλησαν τη σύζυγό του μέσω Instagram – «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Η Μαράια Αντετοκούνμπο δέχθηκε μια σοκαριστική επίθεση από έναν...

Τη Δευτέρα η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης δίκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με 104 κατηγορούμενους

Τους καταλογίζεται ότι παρουσίαζαν εικονικά μισθωτήρια για να πάρουν...

Ρόμπερντ Ρέντφορντ: Υπήρξε ο γόης του Χόλιγουντ – Η σχέση του με την Κρήτη

Ξανθός, γαλανομάτης και γόης του Χόλιγουντ υπήρξε ο Ρόμπερτ...