Παρασκευή Βακιρτζή – «Μια μητέρα μου εξομολογείται τον πόνο της, όσον αφορά τη δημόσια εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία»

Μια μητέρα μου εξομολογείται τον πόνο της, όσον αφορά τη δημόσια εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία:

“Βρίσκομαι σε απόγνωση , δεν υπάρχει ανταπόκριση και ενδιαφέρον για τα σχολεία. Έχω πολυετή εμπειρία, ως μητέρα , πάντα νοιαζόμουν για το κοινό καλό των παιδιών και την ασφάλεια σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, όμως κάθε αγώνας ήταν μάταιος , τα προβλήματα στέγασης στα περισσότερα σχολεία ,παραμένουν άλυτα . Το παιδί μου είναι 6 χρονών , στο νέο του ξεκίνημα είδα τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του .Η αιτία; Το περιβάλλον στέγασης Αναγκαζόμουν να του φοράω πάνα γιατί φοβόταν να πάει στις τουαλέτες, οι οποίες έχουν κοινή αυλή με το δημοτικό σχολείο και μάλιστα δεν είναι για νήπια .

Η απόσταση μεγάλη , ψηλά σκαλοπάτια με δυσκολία στη πρόσβαση . Ένα μήνα καθόμουν στο πλευρό του παιδιού μου και το βοηθούσα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του, έχοντας επικοινωνία με την εκπαιδευτικό . Ώσπου αγανάκτησα , αναζητώντας ένα σχολείο κοντινό σε μια καλύτερη κατάσταση . Γιατί δεν υπήρχαν λύσεις και ανταπόκριση .Πήρα το παιδί μου και έφυγα . Άλλαξε σχολείο και αμέσως , άλλαξε και η ψυχολογία του .

Κατάλληλα οργανωμένο νηπιαγωγείο και πλέον το παιδί μπορούσε να εξυπηρετηθεί μόνο του , όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο . Στον εξωτερικό χώρο, υπάρχουν προβλήματα λόγω ότι ήταν δημοτικό παλαιότερα , που ταλαιπωρούν όλα τα παιδιά και γενικά υπάρχει κλίμα ανασφάλειας για τις ζωές τους .

Για τραυματισμούς . Παντού βότσαλα , μεγάλες κούνιες , μονόζυγο , τραμπάλες φθαρμένες , τοιχία σπασμένα , τα οποία λόγω της έντονης κακοκαιρίας κατέρρευσαν . Η αντιμετώπιση άμεση αλλά με συρματόπλεγμα . Πότε θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση ολοκληρωτικά ; Θα υπάρξει ενδιαφέρον για τα σχολεία ;”

Αναμένονται οι λύσεις .Πιστεύω στην ενεργή δράση των πολιτών , είμαι ενεργή και ευπρόσδεκτη στα αιτήματα σας ,με ανταπόκριση και υπευθυνότητα .Ευχαριστώ πολύ την μητέρα, για τη συμμετοχή της, στην ενεργό δράση .

ΒΑΚΙΡΤΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΟΥ « ΡΕΘΥΜΝΟ- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Παρασκευή Βακιρτζή – «Μια μητέρα μου εξομολογείται τον πόνο της, όσον αφορά τη δημόσια εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία. Μια μητέρα...

Τα σχόλια είναι κλειστά.