Power pass: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες για να μην εξαπατηθούν

Ημερομηνία:

Επιτήδειοι ψάχνουν τρόπους με αφορμή την πλατφόρμα του power pass
Λίγο πριν πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών για το power pass, κάποιοι προσπαθούν να βρουν τρόπους προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες με αλίευση των προσωπικών στοιχειών.

Ήδη αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την πλατφόρμα του power pass και η ΔΕΗ έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Τι πρέπει να προσέξετε
Συγκεκριμένα, επιτήδειοι επιχειρούν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμα και τηλεφωνημάτων να αποσπάσουν το pin της κάρτας πολιτών ή άλλα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτούς για να υποκλέψουν χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, η ΔΕΗ προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά phising που καταγγέλθηκαν από πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

Τι λέει τεχνικός της ΔΕΗ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι κανείς από τους εργαζόμενους του Ομίλου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν προσωπικά στοιχεία, είτε είναι λογαριασμοί, είτε είναι μυστικοί αριθμοί.

«Ακόμα και οι τεχνικοί που πάνε στα σπίτια δεν έχουν δικαίωμα να μπουν εντός της όποιας οικίας. Απαγορεύεται και δεν το κάνει κανένας τεχνίτης. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες» πρόσθεσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πού ταξιδεύουν φέτος οι Ελληνες – Αλλαγή...

Τους προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο επιλέγουν οι...

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

Πού ταξιδεύουν φέτος οι Ελληνες – Αλλαγή...

Τους προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο επιλέγουν οι...

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πού ταξιδεύουν φέτος οι Ελληνες – Αλλαγή προτιμήσεων

Τους προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο επιλέγουν οι...

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες, τα πάρκα και η Chevron φέρνουν τετελεσμένα

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Εορτολόγιο 2 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο, 2 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με...