Power pass: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες για να μην εξαπατηθούν

Ημερομηνία:

Επιτήδειοι ψάχνουν τρόπους με αφορμή την πλατφόρμα του power pass
Λίγο πριν πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών για το power pass, κάποιοι προσπαθούν να βρουν τρόπους προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες με αλίευση των προσωπικών στοιχειών.

Ήδη αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την πλατφόρμα του power pass και η ΔΕΗ έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Τι πρέπει να προσέξετε
Συγκεκριμένα, επιτήδειοι επιχειρούν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμα και τηλεφωνημάτων να αποσπάσουν το pin της κάρτας πολιτών ή άλλα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτούς για να υποκλέψουν χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, η ΔΕΗ προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά phising που καταγγέλθηκαν από πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

Τι λέει τεχνικός της ΔΕΗ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι κανείς από τους εργαζόμενους του Ομίλου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν προσωπικά στοιχεία, είτε είναι λογαριασμοί, είτε είναι μυστικοί αριθμοί.

«Ακόμα και οι τεχνικοί που πάνε στα σπίτια δεν έχουν δικαίωμα να μπουν εντός της όποιας οικίας. Απαγορεύεται και δεν το κάνει κανένας τεχνίτης. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες» πρόσθεσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλαδικές 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους...

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ...

Λαζόπουλος και Ατζαράκης για τη γιορτή του...

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Διονύσης Ατζαράκης στέλνουν τις...

Πανελλαδικές 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους...

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ...

Λαζόπουλος και Ατζαράκης για τη γιορτή του...

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Διονύσης Ατζαράκης στέλνουν τις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν -...

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο από την Περιφέρεια Κρήτης την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και το ΙΤΕ

«Κυβερνοασφάλεια: Σύγχρονες Προκλήσεις και ο Νέος Νόμος 5160/2024» Διήμερο επιμορφωτικό...