Προσφυγικό-Μηταράκης : Να υπάρξει ισχυρός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών

Ημερομηνία:

Το θέμα των επιστροφών αλλοδαπών συζητήθηκε στο σημερινό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει ισχυρός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών, με κίνητρα και αντικίνητρα για τις τρίτες χώρες, που θα λειτουργεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου.

Ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι οι αναγκαστικές επιστροφές πρέπει να τεθούν ως προϋπόθεση για τις εθελοντικές.

Καλωσόρισε το γεγονός ότι στο JUMBO Council της ερχόμενης Δευτέρας, δηλαδή τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, θα δοθεί έμφαση στη συζήτηση για την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας πως για τον σκοπό αυτό, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με εποικοδομητικό τρόπο.

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στη συνέχιση της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και «της καλής συνεργασίας, μαζί με μία δυνατή FRONTEX, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» και αναφέρθηκε στη συνάντηση του MED5, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ...

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Πού ταξιδεύουν φέτος οι Ελληνες – Αλλαγή...

Τους προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο επιλέγουν οι...

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ...

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Πού ταξιδεύουν φέτος οι Ελληνες – Αλλαγή...

Τους προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο επιλέγουν οι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Ιστορική πτώση στις τιμές – Τι άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά

Οι εξαγωγές στο ελαιόλαδο ενισχύονται και η κατανάλωση επιστρέφει...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...