Ρέθυμνο: Γύρισαν την πλάτη στον υπουργό Υγείας γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Ημερομηνία:

Με γυρισμένη την πλάτη και πανό διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια γιατροί, εργαζόμενοι και πολίτες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια, παρουσία του υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Λευτέρης Μαρκάκης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ για το θέμα των αναισθησιολόγων είπε ότι θα εξεταστεί.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας, είπε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση με την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έκανε εν μέσω κορωνοϊού 5000 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Περισσότερες από 500 έγιναν στην Κρήτη και εκκρεμούν εγκρίσεις για άλλες 17. Συζητήσαμε με όλους τους εμπλεκομένους γιατρούς νοσηλευτές αυτοδιοικητικούς, αλλά και την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ποια επιμέρους λύση μπορεί να υπάρξει για προβλήματα, τα οποία πράγματι είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εγώ από τα προβλήματα δεν υπεκφεύγω. Νομίζω χρήζει ειδικών ρυθμίσεων το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες είτε οριζοντίως είτε καθέτως έχουν προβλήματα. Δηλαδή ειδικότητές για τις οποίες προκηρύσσονται θέσεις και παρόλα αυτά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Η 7η ΥΠΕ με τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια, όμως πρέπει να βρεθούν πιο μόνιμες λύσεις και αυτό ήρθαμε να συζητήσουμε. Νομίζω ότι αναγνωρίζουν όλοι ότι τα προβλήματα στην υγεία είναι διαχρονικά και οι λύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να μπορούν να δώσουν μια μονιμότητα και να μη χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε μετά από κάποια χρόνια».
rethemnosnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Συνάντηση ΚΕΠΕΑ Αγίου Βασιλείου με την Αντιπεριφερειάρχη...

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ρεθύμνης, κα Μαρία...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Συνάντηση ΚΕΠΕΑ Αγίου Βασιλείου με την Αντιπεριφερειάρχη...

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ρεθύμνης, κα Μαρία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές από τον καύσωνα

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Ελαιόλαδο: Ιστορική πτώση στις τιμές – Τι άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά

Οι εξαγωγές στο ελαιόλαδο ενισχύονται και η κατανάλωση επιστρέφει...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...