Ρέθυμνο:Η Grecotel για μια ακόμα χρονιά αγκαλιάζει τον Σύλλογο «Αγάπη»

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025, στην Πλατεία Μικρασιατών, διοργανώνεται μια βραδιά Αγάπης – Αλληλεγγύης αφιερωμένη στις αξίες αυτές, καθώς και στα άτομα με αναπηρία, του Συλλόγου «Αγάπη», με τη φροντίδα και την στήριξη της GRECOTEL και του προσωπικού των ξενοδοχείων της.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας με την ευγενική συμμετοχή: του Ομίλου των Βρακοφόρων της Κρήτης, του κ. Γρηγόρη Σαμόλη και με την παρουσίαση του κ. Αλέξη Κωστάλα.

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων, Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία «Αγάπη», ιδρύθηκε το 1989, στη πόλη του Ρεθύμνου, με πρωτοβουλία γονέων, κηδεμόνων και φίλων των ατόμων με αναπηρία (Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες) και λειτουργούσε τη Μονάδα Ημερήσιας Περίθαλψης και Εκπαίδευσης ΑμεΑ. H Μονάδα αναβαθμίστηκε και τώρα ο Σύλλογος λειτουργεί το «Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση «ΑΓΑΠΗ».

Στεγάζεται σε έναν χώρο 457 τ.μ., από δωρεάν παραχώρηση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να μπορούν να υλοποιούνται οι δράσεις του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ», είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι πιστοποιημένος σαν Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας, παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται ανά τετραετία από τη Γενική Συνέλευση με Πρόεδρο τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, σύμφωνα με το καταστατικό του.

Στόχοι του Συλλόγου «Αγάπη», όπως και του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με αναπηρία, Νοητική Υστέρηση, είναι τα άτομα με νοητική υστέρηση να αναπτύξουν δεξιότητες, καθώς και η συντήρηση αυτών, ώστε να είναι εφικτή η ημιαυτόνομη ή και αυτόνομη διαβίωσή τους, όπως επίσης η κοινωνικοποίηση των ατόμων και η απρόσκοπτη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι στόχοι επιτυγχάνονται με την εφαρμογή δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και λειτουργίας εργαστηρίων που εγγυώνται, την ασφάλεια, τη φροντίδα και την εξέλιξη των ατόμων στον τομέα της εκπαίδευσης των ΑΜΕΑ.

Οι υπηρεσίες του Συλλόγου είναι η Διοικητική, η Οικονομική, η Κοινωνική Υπηρεσία και η νοσηλευτική υπηρεσία.

Υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν:

• Συμβουλευτική παρέμβαση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

• Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

• Ενεργοποίηση εθελοντών και συμμετοχή τους στη λειτουργία του Κέντρου.

• Συνεργασία με τοπικούς φορείς, με εντός και εκτός Κρήτης παρεμφερείς φορείς.

• Συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προγράμματα – Δραστηριότητες
• Πρόγραμμα ψυχολόγου

• Ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση (Ψυχιάτρου)

• Πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης

• Πρόγραμμα Σωματογνωσίας -Σωματικής και Στοματικής Υγιεινής, Εκπαίδευση στην Αυτοεξυπηρέτηση

• Πρόγραμμα ενδυνάμωσης – ενίσχυσης μνήμης

• Πρόγραμμα Άθλησης

• Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας

• Πρόγραμμα Εργοθεραπείας

• Πρόγραμμα Λογοθεραπείας

• Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων, κοινωνικοποίησης, γνωριμία με την τοπική κοινωνία

• Εξωτερικά προγράμματα, κυκλοφοριακής αγωγής, απόκτησης δεξιοτήτων στην προμήθεια προϊόντων.

Ψυχαγωγικά – θεραπευτικά προγράμματα
• Θεατρικό Παιχνίδι – Πρόγραμμα εμψύχωσης

• Ομάδα βιβλίου – Συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

• Χορού

• Μουσικής – ερμηνείας τραγουδιού

Εργαστήρια
• Εργαστήριο εικαστικής τέχνης,

• Κηπουρικής

• Εργαστήριο Κατασκευής Μπομπονιέρων και Προσκλήσεων

• Εργαστήριο κατασκευής Εποχιακών Προϊόντων

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό...

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...

Φιλιππινέζοι θα καλύψουν τα κενά εργαζομένων στον...

«Περιμένουμε πάνω από 2.000 φέτος στο νησί», λέει ο...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό...

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...

Φιλιππινέζοι θα καλύψουν τα κενά εργαζομένων στον...

«Περιμένουμε πάνω από 2.000 φέτος στο νησί», λέει ο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: Γιατί βγήκαν εκτός ελληνικής αγοράς 230 φάρμακα

Διευκρινίσεις από τον ΕΟΦ για τον κατάλογο με τα...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...

Φιλιππινέζοι θα καλύψουν τα κενά εργαζομένων στον τουρισμό της Κρήτης

«Περιμένουμε πάνω από 2.000 φέτος στο νησί», λέει ο...

«Γίνε, ζήσε, ντύσου ό,τι ονειρεύεσαι»: Ξεκινά το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ’26!

Η μεγάλη στιγμή της Κρήτης πλησιάζει! Όλα είναι έτοιμα...