Ρέθυμνο:Ίδρυση και λειτουργία Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ημερομηνία:

Με την υπ. Αρ. 22/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αγίου Βασιλείου, αποφασίσθηκε η ίδρυση και η λειτουργία του «Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Αγίου Βασιλείου».

Με τη δομή αυτή, θεσμός Παιδείας και Πολιτισμού, ως δημοτική αρχή, οραματιζόμαστε την διάχυση γνώσης και καινοτομίας, μέσω κύκλων μορφωτικών μαθημάτων, ημερίδων, διαλέξεων, συνεδρίων ή και βιωματικών εργαστηρίων σε διάφορες θεματικές ενότητες.

Ταυτόχρονα, φιλοδοξούμε να δώσουμε την ευκαιρία, ελεύθερα, σε κάθε ενδιαφερόμενο δημότη μας, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό, οικονομικό επίπεδο ή την επαγγελματική του ενασχόληση, να αναπτύξει τα ενδιαφέροντά του, να αποκτήσει νέες, έγκυρες και ποιοτικές γνώσεις και δεξιότητες, να έρθει σε επαφή με νέα γνωστικά πεδία για να διευρύνει τα πνευματικά του ενδιαφέροντα και τους ορίζοντες της σκέψης του, με γόνιμους προβληματισμούς, προκειμένου να θωρακιστεί ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων της σύγχρονης ζωής καθώς επίσης να βελτιώσει την επαγγελματική του εικόνα και απόδοση.

Στο «Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Αγίου Βασιλείου»:
α) Εισηγητές θα είναι επιστήμονες στο γνωστικό τους αντικείμενο, καταξιωμένοι ειδικοί και καθηγητές Πανεπιστημίου.
β) Τα μαθήματα θα γίνονται υπό μορφή διαλέξεων, όπου μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθεί διάλογος με τη μορφή ερωταπαντήσεων.

γ) Στο τέλος των προγραμμάτων θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης
δ) Η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν για τους δημότες του δήμου Αγίου Βασιλείου
Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα αναφέρονται τα μαθήματα – διαλέξεις είναι:

• Σωματική & ψυχική υγεία
• Περιβάλλον
• Τουρισμός
• Πρωτογενής τομέας
• Ιστορία, Γλώσσα, Πολιτισμός
• και άλλες που εμπεριέχουν θέματα που απασχολούν τους δημότες μας,

καθώς σήμερα η εκπαίδευση και η παιδεία, έχουν αποκτήσει νέα φιλοσοφία, στρέφονται σε καινούριες κατευθύνσεις και οι γνωστικοί ορίζοντες διευρύνονται και επεκτείνονται.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η συμμετοχή δημοτών μας και από απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου, θα αξιοποιηθούν οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και οι μέθοδοι της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ο Υπεύθυνος Παιδείας Δήμου Αγίου Βασιλείου
Τσουρδαλάκης Αντώνιος

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τελετή ονοματοδοσίας της νέας πτέρυγας της Βιβλιοθήκης...

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τη μνήμη του Αλέξη Πολίτη,...

Ο Νίκος Κουμνάς νέος Πρόεδρος του Συλλόγου...

Ο Νίκος Κουμνάς αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων...

Τελετή ονοματοδοσίας της νέας πτέρυγας της Βιβλιοθήκης...

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τη μνήμη του Αλέξη Πολίτη,...

Ο Νίκος Κουμνάς νέος Πρόεδρος του Συλλόγου...

Ο Νίκος Κουμνάς αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Βανδαλισμοί στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου

Στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου σημειώθηκαν...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 3 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Xανιά:Κορυφαία περιβαλλοντική διάκριση για το Δήμο Καντάνου-Σελίνου στα Greek Green Awards 2026

𝝟𝝤𝝦𝝪𝝫𝝖𝝞𝝖 𝝥𝝚𝝦𝝞𝝗𝝖𝝠𝝠𝝤𝝢𝝩𝝞𝝟𝝜 𝝙𝝞𝝖𝝟𝝦𝝞𝝨𝝜 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝤𝝢 𝝙𝝜𝝡𝝤 𝝟𝝖𝝢𝝩𝝖𝝢𝝤𝝪 - 𝝨𝝚𝝠𝝞𝝢𝝤𝝪...