Ρέθυμνο:Κύκλος ομιλιών από το Δήμο,το Πανεπιστήμιο και την Αντιπεριφέρεια για την έμφυλη βία

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 ο Κύκλος Ομιλιών για το ευρύ κοινό, που διοργανώνει η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και τα Ερευνητικά Εργαστήριά της στο Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΚΕΜΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Δήμο Ρεθύμνης. Το γενικό θέμα του κύκλου ομιλιών είναι «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία» και η εναρκτήρια συζήτηση είχε ως τίτλο «Πανεπιστήμιο Κρήτης και Κοινωνία: Αλληλεπιδράσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές».

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, επίσης διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Το θέμα είναι: «Εν οίκω και εν δήμω: Διαστάσεις έμφυλης και ενδο-οικογενειακής βίας».

Ομιλητές/τριες:
Βασιλική Πετούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φύλου του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και
Απόστολος Γ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).
Σχολιάστρια θα είναι η Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Ιατρός, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Κοινωνικής Προστασίας, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων) Ρεθύμνου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει o Ευάγγελος Καραδήμας, Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κύκλου Ομιλιών.

Η βία που συνδέεται με έμφυλα χαρακτηριστικά καθώς και εκείνη που εκδηλώνεται σε περιβάλλοντα και σχέσεις που τείνουμε να θεωρούμε ότι χαρακτηρίζονται από οικειότητα, τρυφερότητα και ασφάλεια, δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο. Ωστόσο αναδύθηκε με ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκτεταμένο τρόπο τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση με την πρόσφατη κατάσταση πανδημίας, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα συζητηθούν διαστάσεις των χαρακτηριστικών, της αιτιότητας, της έκτασης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης του φαινομένου ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις διεθνείς και εθνικές προσπάθειες αποτύπωσης και μέτρησής του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την δεύτερη ομιλία του κύκλου μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
https://zoom.us/j/93464315372?pwd=SWFWTm95ZHR4ZDVyVnJhaHB5UUFydz09

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης μέσω του Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου...

Δήμος Ρεθύμνης:Αναστέλλεται για σήμερα η λειτουργία ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια...

Δήμος Ρεθύμνης:Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης μέσω του Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου...

Δήμος Ρεθύμνης:Αναστέλλεται για σήμερα η λειτουργία ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πώς το Παρίσι γύρισε την πλάτη στα αυτοκίνητα -Θεαματικές αλλαγές, τι έκαναν

Η πιο εμβληματική παρέμβαση. Ποδηλατόδρομοι αντικαθιστούν λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ πεζοί...

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση της ΕΜΥ για την Κρήτη

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνει η πληρωμή του Μαΐου

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...

Πόσο “αθώο” είναι το άτμισμα; Μελέτη συνδέει τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας με τη νέα μόδα

Τα πρώτα «καμπανάκια» των ερευνητών. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να...