Ρέθυμνο:Τη συνεργασία των δημοτών στην αντιμετώπιση των βανδαλισμών σε κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων

Φαινόμενα βανδαλισμού των κόκκινων κάδων συλλογής μεταχειρισμένου ρουχισμού & υποδημάτων, τα οποία σημειώνονται κατ’ επανάληψη, καταγγέλλει η εταιρία διαχείρισης – ανακύκλωσης Recycom, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Ρεθύμνης. Σε σχετική ανακοίνωση της η εταιρεία επισημαίνει την αρνητική επίδραση τέτοιων πρακτικών στην επιτέλεση του έργου της αλλά και την υποβάθμιση που προκαλούν στην αισθητική και καθαριότητα της κάθε πόλης που φιλοξενεί τους κόκκινους κάδους, ζητώντας τη συνδρομή των θεσμικών φορέων και των πολιτών στην αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα αναφέρει: «Με λύπη διαπιστώνουμε ότι σημειώνονται βανδαλισμοί στους κόκκινους κάδους της Recycom, γεγονός που παρακωλύει το έργο της αποκομιδής, δημιουργεί μεγάλα κόστη αντικατάστασης και παράλληλα «τραυματίζει» την γενικότερη εικόνα καθαριότητας των εκάστοτε γειτονιών που λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους καταστροφικές πράξεις.

Επίσης, η προσπάθεια του συνόλου του πληθυσμού των Δήμων που κάνουν συνειδητή ανακύκλωση, αμαυρώνεται με τα περιστατικά βανδαλισμών αλλά έχει και άμεσο αντίκτυπο και στα οφέλη που προσφέρει η ανακύκλωση ενδυμάτων & υποδημάτων στον άνθρωπο, τους Δήμους και το περιβάλλον γενικότερα…. Απευθύνουμε δημόσια έκκληση σε όλους τους συνεργαζόμενους Δήμους/Φορείς αλλά και στους πολίτες στην περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικό βανδαλισμού να επικοινωνήσουν άμεσα με την Άμεση Δράση και στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης της Recycom τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.recycom.gr.».

Είναι γεγονός πως στο Δήμο Ρεθύμνης διαπιστώθηκαν πολλοί βανδαλισμοί σε δημόσιους χώρους όπως στο Δημοτικό Κήπο αλλά και σε υποδομές όπως παρτέρια, κατασκευές πρασίνου, καλαθάκια απορριμμάτων, κολωνάκια κ.α. κατά τη διάρκεια του πρόσφατου εορταστικού τριημέρου.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δ. Λελεδάκης και η Δ/ νση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, παρακαλούν τους συμπολίτες να συνεργαστούν με τις δημοτικές υπηρεσίες για την εξάλειψη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που προσβάλλουν τον τόπο μας, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας και τις προσπάθειες που καταβάλλονται διαρκώς για την καθαριότητα και την αισθητική της πόλης μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.