Σεισμός στην Αλβανία: Τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές από τη δόνηση των 6,4 Ρίχτερ

Ημερομηνία:

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης.Συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:53 τοπική ώρα (04:53 ώρα Ελλάδας) και πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρή δόνηση μέσα σε ένα δίμηνο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι με βρέφη στα χέρια.

Τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές
Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ένα κτήριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτήρια.

Μάλιστα, κάτοικοι που τρομοκρατήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρίσκονται στους δρόμους.Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε πως «δεν έχει ενημερωθεί» για θανάτους.

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Αθήνα θα συνεχίσει να μιλά με...

Οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αντίθετοι στην επιστροφή 34...

Πολιτικοί, ιστορικοί και συντηρητικοί ακτιβιστές αντιδρούν σε ενδεχόμενη επιστροφή...

Η Αθήνα θα συνεχίσει να μιλά με...

Οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αντίθετοι στην επιστροφή 34...

Πολιτικοί, ιστορικοί και συντηρητικοί ακτιβιστές αντιδρούν σε ενδεχόμενη επιστροφή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Αθήνα θα συνεχίσει να μιλά με την Λιβύη – Η ΕΕ θα επιχειρήσει να επιστρέψει στη Λιβύη

Οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό...

ΝΔ 2019–2025: Η κωλοτούμπα Μητσοτάκη για πάταξη διαφθοράς και πελατειακού κράτους

Η κυβίστηση Μητσοτάκη – Από το «επιτελικό κράτος», στο...

Ρέθυμνο:Ευχαριστήριο για τις εκδηλώσεις του Μουσείου Ελεύθερνας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 27 & 28...