Στ. Πέτσας: Είμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά» – Θα πηγαίνουμε «βήμα-βήμα»

Ημερομηνία:

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης έχουν αποδείξει ότι πάμε συγκροτημένα και με σχέδιο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, οι οποίοι πηγαίνουν και αυτοί βήμα-βήμα με βάση τα στοιχεία. Θα πηγαίνουμε πολύ προσεκτικά. Γι’ αυτό επιλέχθηκε το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας» ανέφερε μιλώντας για την αυριανή πρώτη ημέρα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα βλέπει πώς εξελίσσεται ανά εβδομάδα η κατάσταση και θα αποφασίζει για το επόμενο βήμα.

«Ο φόβος είναι τώρα ο εχθρός. Αυτό που χρειάζεται είναι να ακολουθούμε όλα τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και προστασία: Να συνεχίσουμε το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας, να μην κάνουμε χειραψίες, να κρατάμε τις αποστάσεις. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να μας συντροφεύουν και την επόμενη ημέρα» είπε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τον τουρισμό, είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι, όχι μόνο να δοθεί μία διοικητική εντολή ότι μπορείτε να ανοίξετε, αλλά να πειστεί ο επιχειρηματίας ότι αφού θα ανοίξει, θα έχει τζίρο. «Γιατί αν δεν πειστεί ότι θα έχει τζίρο, δεν θα προσλάβει το προσωπικό που θα προσλάμβανε ούτε θα κάνει την ανακαίνιση που είχε σχεδιάσει» προσέθεσε. «Για να έχει, όμως τζίρο, θα πρέπει να μπορέσουμε να λύσουμε το θέμα των μεταφορών. Για τον εσωτερικό τουρισμό είναι σχετικά πιο απλό. Το ζήτημα, όμως, του εξωτερικού τουρισμού συνδέεται άμεσα με τις αερομεταφορές. Περιμένουμε την Κομισιόν, στα μέσα Μαΐου, να δώσει ένα κοινοτικό πλαίσιο, ώστε να μην έχουμε εθνικές πολιτικές που μπορεί να δώσουν λανθασμένα το μήνυμα, ότι η ελευθερία μετακίνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εφαρμόζεται παντού το ίδιο. Και η ελευθερία των προσώπων να μην υποστεί ένα πλήγμα για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, από όσο ενδεχομένως χρειαζόταν».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Οριστικό «τέλος» για τη χρηματοδότηση του...

Εκτός του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πολιτισμός» τίθεται οριστικά το Πολιτιστικό...

Σκηνές τρόμου στο κέντρο του Ηρακλείου: Ι.Χ....

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12 Ιουνίου 2025)...

Ηράκλειο: Οριστικό «τέλος» για τη χρηματοδότηση του...

Εκτός του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πολιτισμός» τίθεται οριστικά το Πολιτιστικό...

Σκηνές τρόμου στο κέντρο του Ηρακλείου: Ι.Χ....

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12 Ιουνίου 2025)...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκε 3χρονο σε πισίνα

Το παιδί βρισκόταν σε παιδικό πάρτι που γινόταν στο...

Από τη Δευτέρα 139.000 ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους στο σπίτι τους – Ποια η διαδικασία

H «Κατ’ Οίκον» αποστολή φαρμάκων αφορά ασθενείς που επισκέπτονται...

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε και είναι καλά η 14χρονη Αλεξάνδρα

Επέστρεψε στην οικογένεια της. Η 14χρονη Αλεξάνδρα Χ. επέστρεψε στην...