Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμος Χανίων

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 33 ομόφωνη Απόφαση, που έλαβε στις 6/2/2019, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και στην περιοχή μας, που αφορούν την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που διαχρονικά την εφάρμοσαν.

Καταδικάζουμε την προωθούμενη ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, μέσω της δικαστικής δίωξης σε βάρος ηγετικών στελεχών των ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και άλλων αγροτών, οι οποίοι σέρνονται στο «αγροτοδικείο» της Λάρισας την 1η Μάρτη 2019 με την κατηγορία ότι υποκίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας, που στήθηκε τη Δευτέρα 28/1/2019.

Στηρίζουμε τον αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα χαράτσια, οι χαμηλές τιμές παραγωγού, οι υψηλές τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια γονατίζουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την άρνηση της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους. Μια άρνηση την οποία συνοδεύει με προκλητικές δικαιολογίες.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τη μια καλεί τους αγρότες σε συνάντηση για διάλογο και από την άλλη δηλώνει πως τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αν αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης, τότε η πρόσκληση για συνάντηση και διάλογο είναι προσχηματική, αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία σε βάρος τους”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συνελήφθησαν δύο άτομα για σύσταση εγκληματικής ομάδας...

Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται ακόμα ένας...

Από την Βενετία στα Χανιά – Η...

Από την κορυφαία έκθεση Αρχιτεκτονικής διεθνώς, την 19η Biennale...

Χανιά:Συνελήφθησαν δύο άτομα για σύσταση εγκληματικής ομάδας...

Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται ακόμα ένας...

Από την Βενετία στα Χανιά – Η...

Από την κορυφαία έκθεση Αρχιτεκτονικής διεθνώς, την 19η Biennale...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ στρέφονται στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τα drones του Ιράν

Και κάπως έτσι αντιστρέφονται οι ρόλοι... Το στρατιωτικό ενδιαφέρον για...

Γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής στη φυλακή – Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα. Γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής...

Το Μουσείο Τσιτσάνη διεκδικεί το βραβείο για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2026» – Βίντεο

Το βίντεο συντίθεται από μουσική του Τσιτσάνη, από αφήγηση...

Ιράν: «Χτυπήσαμε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln» – Το Πεντάγωνο διαψεύδει

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι η Τεχεράνη...