Συνάντηση εργασίας Βουλευτή Χανίων, Ντ. Μπακογιάννη, με Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

Συνάντηση εργασίας Βουλευτή Χανίων, Ντ. Μπακογιάννη, με Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη – Ντ. Μπακογιάννη: «Τα έργα στα Χανιά, “τρέχουν” με πρωτοφανείς ρυθμούς»

Συνάντηση στην οποία τέθηκαν όλα τα έργα που «τρέχουν» και τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, είχε σήμερα, Παρασκευή 20/5/2022, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τη Βουλευτή Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, ενώ σε αυτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Τ. Αλόγλου, Α. Βαρδάκης, Μ. Καλογριδάκης και Ν. Χαζιράκης, οι Πρόεδροι του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Γιάννης Σημαντηράκης και Μανώλης Κοτσιφάκης, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις, που παραχώρησαν η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Σημανδηράκης και προηγήθηκαν της συνάντησης, αναφέρθηκαν στην πορεία των έργων, που υλοποιούνται στην παρούσα φάση στον Δήμο Χανίων, αλλά και στα ζητήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως η υποστελέχωση.

«Θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη ικανοποίησή μου για την πορεία των έργων του Δήμου Χανίων, καθώς τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά. Ακόμη και τα έργα, που ξεκίνησαν πρόσφατα, όπως η Δημοτική Αγορά, τρέχουν με ρυθμούς πρωτοφανείς. Πρόκειται για τα έργα, που χρειάζονταν τα Χανιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τα οποία έχουν μπει σε έναν δρόμο υλοποίησης», τόνισε η κα. Μπακογιάννη, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Δήμο Χανίων.

Η Βουλευτής Χανίων επεσήμανε ότι αντικείμενο της συζήτησης θ΄ αποτελέσουν οι χρηματοδοτήσεις και το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών, «που είναι ένα πανελλήνιο πρόβλημα, εδώ στα Χανιά όμως είναι ιδιαίτερα μεγάλο και θα το ξανακυνηγήσουμε, όπως το κυνηγήσαμε και την προηγούμενη φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μπακογιάννη, προσθέτοντας «με τη συνεργασία και την κοινή στόχευση τ’ αποτελέσματα είναι καλά και αρχίζουν να φαίνονται. Ο στόχος μας είναι να γίνουν όσο περισσότερα έργα γίνεται ταυτόχρονα και να «πολεμήσουμε» μια γραφειοκρατία, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί και υπάρχει».

«Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την κα. Μπακογιάννη εδώ στον Δήμο Χανίων, με την οποία θα έχουμε μια ευρύτερη συζήτηση για τα θέματα, που απασχολούν τον Δήμο και την τοπική κοινωνία, σε συνέχεια μιας ήδη εξαιρετικής συνεργασίας σε πολλά θέματα τόσο στο πολύ κρίσιμο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων, που αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, όσο και στα θέματα γενικότερης στρατηγικής του Δήμου Χανίων», τόνισε από

την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης ευχαριστώντας την κα. Μπακογιάννη «για τη διαχρονικά έμπρακτη υποστήριξή της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Σε κάθε περίπτωση τα Χανιά μετά από μια περίοδο δυσκολιών, όπως συνέβη σε όλη την Ελλάδα, μπαίνουν ξανά σε έντονους ρυθμούς, με την τουριστική κίνηση να έχει ήδη ξεκινήσει, και ο προγραμματισμός έργων για την επόμενη περίοδο να έχει περάσει ήδη σε φάση υλοποίησης. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η πορεία του Δήμου Χανίων και συνολικά των Χανίων είναι σε μία θετική τροχιά και αυτό χάρη στην πολύ καλή επικοινωνία, που υπάρχει», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων στις δηλώσεις του, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η πορεία ένταξης των έργων στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψης, το ζήτημα της στελέχωσης συνολικά του Δήμου, όπως επίσης και θέματα του Δημοτικού Γηροκομείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.