ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης :Ολοκλήρωση μελέτης των Νεωρίων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΡΙΩΝ

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων, με την ευκαιρία της χθεσινής εκδήλωσης – παρουσίασης, στο ΚΑΜ του τόμου «Νεώρια Χανίων», συγχαίρουν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του άριστου αποτελέσματος της ολοκληρωμένης μελέτης.

Το 2016 ανανεώθηκε η παραχώρηση των Νεωρίων από το ΥΠΠΟ στο Δήμο Χανίων, με τον όρο να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης. Ύστερα από την σωστή απόφαση των τότε αρχών του Δήμου και του Πολυτεχνείου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την συμβολή της Αρχιτεκτονικής Σχολής στη μελέτη αποκατάστασης των Νεωρίων φτάσαμε επιτέλους στην ολοκλήρωση αυτής της μελέτης και την έγκρισή της από το ΚΑΣ.

Εκπληρώθηκε με επιτυχία ο όρος της παραχώρησης και τώρα ο Δήμος Χανίων και όλοι οι φορείς της πόλης μας, οφείλουν να συμβάλλουν με ότι χρειαστεί για να ολοκληρωθεί με επιτυχία και το επόμενο στάδιο, που είναι εκείνο της δημοπράτησης, της κατασκευής και της λειτουργίας των Νεωρίων ως το σπουδαιότερο χώρο πολιτισμού της πόλης μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.