«Είχα παγώσει. Φοβόμουν μη τυχόν μου έκανε ο,τιδήποτε. Βρισκόμουν σε ένα αυτοκίνητο με έναν άνθρωπο ψηλό, μεγαλόσωμο, δεν ήξερα τι μπορούσε να μου κάνει», τόνισε το θύμα της επίθεσης.
Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε δάσκαλος οδήγησης στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 26χρονης μαθήτριας του για σεξουαλική παρενόχληση. Η 26χρονη περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν.
Σύμφωνα με την καταγγελία της 26χρονης κοπέλας για τον δάσκαλο οδήγησης στη Θεσσαλονίκη όλα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης (28/5) κατά τη διάρκεια μαθήματος οδήγησης. Η ίδια η κοπέλα περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν και καταγγέλει:
«Τον δάσκαλο οδήγησης τον γνώριζα από πριν κάνει μαθήματα σε μένα. Σε αυτόν είχε πάει για μαθήματα και ο πρώην σύζυγός μου και ο αδελφός μου. Στο πρώτο μάθημα μαζί του αυτός ήταν εντάξει απέναντι μου. Βέβαια μου έκανε κάποια κοπλιμέντα αλλά δεν τα έδωσα σημασία. Στο δεύτερο μάθημα όμως ήταν αρκετά διαχυτικός απέναντι μου. Μου έκανε ακόμα περισσότερα κοπλιμέντα για την εξωτερική μου εμφάνιση, ήταν αρκετά γλοιώδης θα έλεγα. Έλεγε ότι είμαι πολύ όμορφη, ρωτούσε τι κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο και αν είμαι ελεύθερη αλλά δεν απαντούσα. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να κάνω δεξί παρκάρισμα και μου είπε να δω ποια είναι η απόσταση του αυτοκινήτου με το κράσπεδο».
«Συγκεκριμένα μου είπε σκύψε να δείς την απόσταση. Εγώ ήμουν στη θέση του οδηγού και αυτός συνοδηγός. Εγώ έγειρα απλά το κεφάλι για να κοιτάξω και αυτός μου είπε ότι έπρεπε να σκύψω περισσότερο. Τότε με τράβηξε δυνατά απο τον λαιμό και το χέρι πάνω στα πόδια του. Αυτός γελούσε και μου έπιασε το στήθος. Τραβήχτηκα απότομα και μου είπε «γ… τα β… σου». Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα. Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Ήθελα να ξεκινήσω να φύγω και έπιασα τον λεβιέ ταχυτήτων, μου έσβησε όμως το αυτοκίνητο και μου είπε “πιάνεις συνέχεια τον λεβιέ, αυτό σ’ αρέσει να κάνεις! Πιάστον!”. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν υπονοούμενο. Μου ζήτησε ξανά να κάνω έναν κύκλο και να δείξω ακόμα ένα παρκάρισμα. Μου ζήτησε να ξανασκύψω αλλά εγώ δεν το έκανα. Είπα πως ξέρω την απόσταση. Με τράβηξε ξανά και με το χέρι του έπιασε τα οπίσθια μου», αναφέρει.
Και συνεχίζει: «Ήταν φανερό πως επρόκειτο για σεξουαλική παρενόχληση. Του είπα ότι βιαζόμουν και πως έπρεπε να φύγω και με άφησε σε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Είχα παγώσει. Φοβόμουν μη τυχόν μου έκανε ο,τιδήποτε. Βρισκόμουν σε ένα αυτοκίνητο με έναν άνθρωπο ψηλό, μεγαλόσωμο, δεν ήξερα τι μπορούσε να μου κάνει. Πήγα και έκανα καταγγελία αλλά μέχρι να το πάρω απόφαση φοβόμουν να το κάνω γιατί πίστευα ότι δεν θα με πίστευε κανείς. Πιστεύω ότι και σε άλλες κοπέλες έχει συμβεί αυτό και θα έπρεπε να μη διστάσουν να το καταγγείλουν».
«Στο Εφετείο θα καταθέσουν υπέρ του πολλοί»
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του δασκάλου οδήγησης, Γιώργος Βήτας, τονίζει στο newsit.gr:
«Ο σύλλογος των εκπαιδευτών οδήγησης είναι ανάστατος. Αισθάνονται πως είναι απολύτως εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να κάνει κακό. Γνωρίζουν πόσο σοβαρός άνθρωπος είναι ο συγκεκριμένος και πόσο επαγγελματίας είναι και αναζητούν να βρούν έναν τρόπο με τον οποίο να διασφαλίζονται ώστε να μην ξανασυμβεί το ίδιο και να βρεθούν κατηγορούμενοι. Στο Εφετείο θα έρθουν και θα καταθέσουν υπέρ του πολλοί εκπρόσωποι του σωματείου τους ώστε να αποδειχθεί τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά όσα καταγγέλει η συγκεκριμένη κοπέλα. Δεν το συζητάει αυτό ως γεγονός απλώς δεν γνωρίζει ακόμα το κίνητρο της. Προσκομίσαμε στο δικαστήριο 400 κριτικές απο το google για αυτον τον επαγγελματία. Οι μισές απο αυτές είναι απο γυναίκες. Δεν βρέθηκε ούτε μία αρνητική κριτική, ούτε κάποια κριτική πως αυτός ο άνθρωπος κινήθηκε εκτός της δραστηριότητας του αυστηρά επαγγελματία».
Μετά την καταγγελία της 26χρονης, ο 55χρονος δάσκαλος οδήγησης συνελήφθη και καταδικάστηκε απο το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Πηγή: newsit.gr / ΠΑΤΡΙΣ