Το μήνυμα του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» για την Ημέρα του Πατέρα

Ημερομηνία:

Στον αγώνα ΚΑΤΑ της βίας, είμαστε ΟΛΟΙ στην ίδια “ΟΜΑΔΑ”!»
Το μήνυμα του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» για την Ημέρα του Πατέρα

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (τιμάται φέτος στις 16 Ιουνίου), επιλέγει να στείλει το δικό του μήνυμα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, αλλά και κάθε μορφής κακοποίηση, υπενθυμίζοντας ότι στον αγώνα αυτόν «Είμαστε ΟΛΟΙ στην ίδια “ΟΜΑΔΑ”!».
Με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, δημιούργησε ένα βίντεο με την εξαιρετική συνεργασία του Οργανισμού του Αθλητικού Ομίλου Αρχανών «Ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ», ώστε και μέσω αυτού του διαύλου επικοινωνίας, να αναδειχθεί η σημαντική και καίρια παρουσία του πατέρα, ως ατόμου προαγωγής του αλληλοσεβασμού, της ισότητας των φύλων και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο «Σύνδεσμος» στοχεύει σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι στις υγιείς έμφυλες σχέσεις πρέπει να εξαλείφεται οποιαδήποτε αίσθηση επιβολής εξουσίας εις βάρος των γυναικών και κοριτσιών και παράλληλα, να εκμηδενίζεται η επικράτηση της τοξικής αρρενωπότητας. Πιστεύει επίσης ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας οφείλουν να συνδράμουν καταλυτικά στην αποτελεσματική πρόληψη και μείωση των συνεπειών της έμφυλης βίας, καθώς και στην παροχή υποστήριξης σε επιζώσες κάθε μορφής κακοποίησης.
Ο γονικός ρόλος του Πατέρα μπορεί να προλάβει την άσκηση βίας, να στοχεύσει στην εξάλειψη θυμάτων ή θυτών και να συνδράμει, από κοινού με τη Μητέρα, στη δημιουργία ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος, μέσω του οποίου θα αποτρέπονται συμπεριφορές υποτίμησης της έμφυλης ταυτότητας.
Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» ευχαριστεί θερμά τα στελέχη και τα μέλη του Οργανισμού του Αθλητικού Ομίλου Αρχανών «Ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ» για την προθυμία και τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση του βίντεο, τη διαφημιστική εταιρεία weZart-Advertising, τον Τάκη Δρόσο και τη Άντυ Πλατάκη για τη δημιουργία του βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=PLTQ0IwT3es και
https://www.facebook.com/Unionofwomenassociations/videos/790646066538450

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση πρ Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη...

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συντοπίτη και για μακρά περίοδο...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση πρ Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη...

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συντοπίτη και για μακρά περίοδο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Γιορτή του Πατέρα: Πώς καθιερώθηκε από μία γυναίκα

Η ιστορία πίσω από την καθιέρωση της Γιορτής του...