Τροχαίο στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της 25χρονης

Ημερομηνία:

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της έκθεσης του ιατροδικαστή για την άτυχη Κορίνα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε γκρεμό στη Γαύδο – «Αποκλείται να έζησε πάνω από 2 ώρες».

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την άτυχη Κορίνα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε γκρεμό στη Γαύδο.

Ο ιατροδικαστής, Σταμάτης Μπελιβάνης, απαντώντας στις μαρτυρίες κατοίκων που ανέφεραν πως η φοιτήτρια μπορεί να έζησε 5 με 6 ώρες μετά το τροχαίο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας πως αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της.

Κατά συνέπεια, είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Το ατύχημα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του flashnews, έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς το πότε.

Ο κ. Μπελιβάνης πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να «φύγει» η άτυχη φοιτήτρια.

Όπως τονίζει: «Η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως «σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανάσυρση της σορού της χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό και Πυροσβέστες κάτι που ολοκληρώθηκε αργά χτες το μεσημέρι.

Σε ότι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα εάν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

«Μόνο εγώ φταίω» λέει ο 40χρονος οδηγός
Για τις στιγμές αγωνίας που έζησε μετά το τροχαίο, μίλησε στον Alpha ο 40χρονος φίλος της άτυχης Κορίνας, που οδηγούσε το μοιραίο ΙΧ. Ο 40χρονος δηλώνει υπεύθυνος για το τροχαίο στη Γαύδο το οποίο κόστισε τη ζωή της 28χρονης, ενώ κι ο ίδιος νοσηλεύεται τραυματισμένος. «Εγώ και μόνο εγώ φταίω», λέει, καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά με τους δύο τους μέσα στο γκρεμό βάθους 70 – 80 μέτρων.

Συνεχίζοντας, μιλάει για την αδικοχαμένη φίλη του, τονίζοντας πώς «ήταν ένας άγγελος» και πως ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά».

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10 λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στην Κορίνα
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο η 28χρονη από την Κέρκυρα ήταν φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής και μάλιστα στο τελευταίο έτος της.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Κέρκυρα, στον Ιερό Ναό Καναλίων στις 5 το απόγευμα.

Τραγικές φιγούρες, φυσικά, οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.https://flashnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη,...

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης,...

Χανιά:Συλλυπητήριο ψήφισμα από ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) για...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη,...

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης,...

Χανιά:Συλλυπητήριο ψήφισμα από ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) για...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...