Μ.Κεφαλογιάννης:Ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών. Εκσυγχρονισμός των συνεταιριστικών οργανώσεων.»

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Wojciechowski, σε σχετική ερώτησή του, τονίζει την ανάγκη επίτευξης οικονομιών κλίμακας στη χώρα μας στον Πρωτογενή Τομέα μέσω της ενίσχυσης των Ομάδων Παραγωγών και του εκσυγχρονισμού των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι οι οργανώσεις παραγωγών στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν, μόνο το 7% της εθνικής παραγωγής οπωροκηπευτικών όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, ποσοστό αρκετά πιο χαμηλό από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι σχεδόν 50%.

Οι Ομάδες και οι Οργανώσεις Παραγωγών μας πρέπει να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Η ουσιαστική αύξηση του βαθμού συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό δρόμο για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Ειδικότερα μέσα από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τους αυξημένους πόρους της νέας ΚΑΠ, μπορούμε να επιταχύνουμε τις συνθήκες ώστε τα ελληνικά συνεργατικά σχήματα να έχουν ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα μέσα από την υιοθέτηση της σύγχρονης τεχνολογίας, την ορθολογική χρήση γεωργικών εισροών, τα επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο για την...

Ντόρα Μπακογιάννη: Ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα για την...

Θα φέρει πραγματικά ειρήνη στη Γάζα το...

Αν η Χαμάς απορρίψει ή υπονομεύσει το σχέδιο Τραμπ...

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο για την...

Ντόρα Μπακογιάννη: Ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα για την...

Θα φέρει πραγματικά ειρήνη στη Γάζα το...

Αν η Χαμάς απορρίψει ή υπονομεύσει το σχέδιο Τραμπ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μετάθεση για το 2026–2027 στην υποχρεωτική υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής Ελαιοκάρπου

Η υποχρεωτική εφαρμογή των Δηλώσεων Συγκομιδής Ελαιοκάρπου μετατίθεται για...

Διαμαρτυρία για την όχληση από αγώνες drifting από την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου

Ζητούν να μην δοθεί ξανά άδεια σε τέτοιες δραστηριότητες. Με...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: 1.076 νέες θέσεις στο Πυροσβεστικό σώμα το 2026 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το επίδομα διοίκησης θα αποδίδεται κατ'...