Χάρης Μαμουλάκης:Κανένα μέτρο στήριξης για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο.

Ημερομηνία:

Στη Βουλή το θέμα, με Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο., καθώς και τις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες που αυτά συνεπάγονται, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 44 ακόμα Βουλευτών.

«Παρά το ότι σε όλη την Ευρώπη, οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, για την Κυβέρνηση της ΝΔ παραμένουν αόρατοι» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης αυτών των Φορέων, είχε προδημοσιεύσει το 2018 πρόσκληση για την επιχορήγησή τους, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ. Κίνηση που, δυστυχώς, δεν συνεχίστηκε από την παρούσα Κυβέρνηση. Γι’ αυτό και επανέρχομαι για 3η φορά στο θέμα, ζητώντας σαφείς δεσμεύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις: Έχει ολοκληρωθεί ο επανασχεδιασμός της πρόσκλησης για την επιχορήγηση των Υφιστάμενων Φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας;».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει αναδειχθεί και στο παρελθόν από τον Χάρη Μαμουλάκη, με δυο Ερωτήσεις: Η πρώτη, τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου και δόθηκε η απάντηση ότι «θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την επιχορήγησή τους» χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθεί αυτή η κυβερνητική δέσμευση. Γεγονός που ανάγκασε τον Χάρη Μαμουλάκη να επανέλθει τον Ιούλιο του 2020 με νέα Ερώτηση, όπου και δόθηκε η απάντηση ότι δεν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το πρόγραμμα της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

Το πρόγραμμα της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης Αυτήν την Κυριακή 11 Μαΐου, πραγματοποιείται...

Ηράκλειο:Η συγγραφέας Αρετούσα Ιερωνυμάκη στην Ανοικτή Λέσχη...

Μία ακόμα συνάντηση, με ελεύθερη συμμετοχή, πραγματοποιεί η Ανοικτή...

Το πρόγραμμα της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

Το πρόγραμμα της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης Αυτήν την Κυριακή 11 Μαΐου, πραγματοποιείται...

Ηράκλειο:Η συγγραφέας Αρετούσα Ιερωνυμάκη στην Ανοικτή Λέσχη...

Μία ακόμα συνάντηση, με ελεύθερη συμμετοχή, πραγματοποιεί η Ανοικτή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπερωρίες για 1 στους 2 εργαζόμενους – Ποιοι δεν αμείβονται – Ο ρόλος της επιχείρησης

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων...

Ηράκλειο : Συμμετοχή Δήμου Χερσονήσου στο Posidonia Sea Tourism Forum 2025

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΉΣΟΥ ΣΤΟ POSIDONIA SEA TOURISM FORUM 2025 Ολοκληρώνεται σήμερα,...

Χανιά:Το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Αναλυτικά το πρόγραμμα Από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της...

Το πρόγραμμα της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

Το πρόγραμμα της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης Αυτήν την Κυριακή 11 Μαΐου, πραγματοποιείται...