Βράβευση Δήμου Ρεθύμνης για τη συμμετοχή του στις δράσεις του οικολογικού προγράμματος “Clean it like Greek»

Ημερομηνία:

Το βραβείο του Δήμου Ρεθύμνης για τη συμμετοχή του στις δράσεις του οικολογικού προγράμματος “Clean it like Greek», παρέλαβε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης στο πλαίσιο υλοποίησης του ECO Forum που πραγματοποίησε το ίδρυμα AquaHelp Foundation, στη Νίσυρο στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης είχε δεχθεί τιμητική πρόσκληση στο Φόρουμ από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γιώργο Κορφιά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά στην προσκλητήρια επιστολή του προς τον κ. Μαρινάκη «..Γνωρίζοντας τις βαθιές οικολογικές ανησυχίες & πρωτοβουλίες σας, την συνεπή προσήλωση σας για ένα πιο καθαρό και πράσινο Ρέθυμνο καθώς και την μεγάλη σας αγάπη για όλη την Ελλάδα μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλέσουμε ως επίτιμο καλεσμένο προς βράβευση στο “1ο Clean it like Greek ECO Forum”…».

Δυστυχώς λόγω αναπόδραστων υπηρεσιακών υποχρεώσεων του στην Σπάρτη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης δεν κατάφερε να παραστεί και απέστειλε θερμό ευχαριστήριο μήνυμα στο οποίο περιελάμβανε συνοπτική αναφορά στις πρωτοβουλίες και τον προγραμματισμό του Δήμου Ρεθύμνης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι στο Φόρουμ είχαν προσκληθεί ανώτατοι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι 20 Δήμων της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Clean it like Greek», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην οικολογική αφύπνιση των Ελλήνων, στην εξωστρεφή προβολή της οικολογικής κουλτούρας της χώρας & των πολιτών και στην ανάδειξη της χώρας μας ως «Πράσινου προορισμού» (Green Destinations), που σέβεται τις αρχές που διέπουν τις σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές της οικολογίας και τις υπηρετεί προσαρμόζοντας τις ανάγκες των επισκεπτών για ψυχαγωγία στις περιβαλλοντικές επιταγές και το θετικό οικολογικό αποτύπωμα τους στον τόπο διακοπών τους αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Στο Φόρουμ που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από το ίδρυμα «AquaHelp Foundation» εν είδει απολογισμού των ετήσιων οικολογικών δράσεων του, έγιναν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ και Πρέσβειρα του “Clean it Like Greek” κα Άντζελα Γκερέκου και άλλους προσκεκλημένους ομιλητές ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Νισύρου κ. Κορωναίος Χριστοφής. Οι δε συμμετέχοντες αυτοδιοικητικοί της χώρας, αξιοποίησαν την ευκαιρία για να ανταλλάξουν ιδέες, προτάσεις, τεχνογνωσία και δυνατότητες συνεργασίας για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο : Συνελήφθη άτομο για παραβάσεις νόμου...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νόμου περί όπλων και υπόθαλψη...

Ρέθυμνο:Ολοκληρώνεται την Δευτέρα 7 Ιουλίου η Φετινή...

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου συνεχίζον στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου...

Ρέθυμνο : Συνελήφθη άτομο για παραβάσεις νόμου...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νόμου περί όπλων και υπόθαλψη...

Ρέθυμνο:Ολοκληρώνεται την Δευτέρα 7 Ιουλίου η Φετινή...

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου συνεχίζον στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Tουρισμός: Τι βαθμό βάζουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για την ποιότητα των...

Κρήτη: Πάνω από 750 μετανάστες διασώθηκαν σε νέες επιχειρήσεις του Λιμενικού

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αφίξεις μεταναστών και...

Ηράκλειο:Στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε την ενσωμάτωση, θέλουμε την συμπερίληψη. Η...

Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης: 1,5 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση υποδομών

Ποια είναι τα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα -...