Κοροναϊός :Έκρηξη κρουσμάτων,πάνω από 4000

Ημερομηνία:

Κοροναϊός – 4.165 νέα κρούσματα και 25 θάνατοι – Στους 380 οι διασωληνωμένοι
Η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας την Τρίτη 26 Οκτωβρίου
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.165, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 724.571 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.876 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.707 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 380 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 79.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 327 (86.05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 53 (13.95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.290 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 261 (ημερήσια μεταβολή +19.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 236 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί...

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2025 - «Περισσότερα από τα μισά...

Δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων:...

Η ανάγκη να μπει τάξη στο ζήτημα της δόμησης...

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί...

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2025 - «Περισσότερα από τα μισά...

Δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων:...

Η ανάγκη να μπει τάξη στο ζήτημα της δόμησης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Παρουσίαση του βιβλίου της Πηνελόπης Κουρτζή στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Ψυχογιός, σας προσκαλούν...