Ηράκλειο:Yπογραφή σύμβασης για εργασίες σε σχολικά κτίρια του Δήμου Χερσονήσου.

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση για το υποέργο 1: «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων» της πράξης: «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Μπάτσης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία: «ΕΚΩΝ GROUP Ι.Κ.Ε» παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά σε οικοδομικές εργασίες, όπως καθαιρέσεις, αποκατάσταση φθαρμένων επιχρισµάτων, χρωματισμούς, στεγανώσεις, επιτοίχιες επικαλύψεις και αποξηλώσεις παλαιών και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων. Η ανάγκη για τις παρεμβάσεις αυτές προκύπτει εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στις σχολικές εγκαταστάσεις λόγω υγρασίας, λόγω καιρικών συνθηκών και φυσικών φθορών που οφείλονται στην πάροδο του χρόνου, αλλά και στην καθημερινή χρήση των κτιρίων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Οι εργασίες, που θα καλύψουν ανάγκες συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου ξεκινούν άμεσα και θα διαρκέσουν είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου, η οποία συνέταξε και τη σχετική μελέτη.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 10185/2021/07-04-2022 Απόφαση Ένταξης, Πρόσκληση ΑΤ10, στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».

Ο Δήμαρχος, Ζαχαρίας Δοξαστάκης αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο. Τόνισε ότι για τη δημοτική αρχή, η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας αποτελεί πρώτης προτεραιότητας θέμα και προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος – μετά τη σύνταξη των αναγκαίων μελετών – θα διεκδικήσει την εξασφάλιση πόρων για την υλοποίηση των προγραμμάτων σχολικής στέγης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρουσιάστηκε επίσημα το στρατηγικό σχέδιο «Χερσόνησος 2030»

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Χερσονήσου «Χερσόνησος 2030», για...

Μεσαρά: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη –...

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και...

Παρουσιάστηκε επίσημα το στρατηγικό σχέδιο «Χερσόνησος 2030»

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Χερσονήσου «Χερσόνησος 2030», για...

Μεσαρά: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη –...

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μια ελληνική παραλία, δεύτερη καλύτερη στον κόσμο – Η λίστα με τις 25

Ανάμεσα στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες στον...

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώνται τα «Ανοιχτά Σχολειά» του Δήμου Χανίων

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και οικογενειών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή...

Χανιά : Έκτακτα μέτρα λόγω Ιερας Πανηγύρεως Αγίου Φανουρίου Δήμου Αποκορώνου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης ανακοινώνεται...

Χανιά : Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Πυρηνική Έρευνα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ...