Αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”: Αύξηση 6,9% στην κίνηση επιβατών – Σχεδόν 7 εκατ. επιβάτες ως τον Αύγουστο

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο neakriti.gr ο αερολιμενάρχης Ιάκωβος Ουρανός, εντυπωσιακή άνοδος καταγράφεται σε Γερμανία, Ισραήλ και Ιταλία – Σταθερά ανοδική η πορεία του αεροδρομίου
Σταθερά ανοδική παραμένει η πορεία του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», με την επιβατική κίνηση να έχει ξεπεράσει τους 6,97 εκατ. διακινούμενους επιβάτες έως και τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 6,9% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο αν. αερολιμενάρχης Ιάκωβος Ουρανός, μόνο για τον Αύγουστο η κίνηση προσέγγισε τα 1,79 εκατ. επιβάτες, με άνοδο 6,8%, ενώ οι αφίξεις εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 7% και οι αφίξεις εσωτερικού κατά 6,47%.

Αναφορικά με τις αγορές του εξωτερικού, ξεχωρίζει η Γερμανία με 814.460 αφίξεις και άνοδο +6,7%, ενώ ιδιαίτερα θετικά κινήθηκε και το Ηνωμένο Βασίλειο με 483.076 αφίξεις (+4,9%). Η Γαλλία κατέγραψε επίσης 321.133 αφίξεις (+4,9%), ενώ η Ιταλία σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση +21,7% με 135.748 αφίξεις.

Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του Ισραήλ, το οποίο παρά τα προβλήματα του καλοκαιριού έφερε στο Ηράκλειο 123.360 ταξιδιώτες (+35,9%). Αντίθετα, οι Ολλανδοί μειώθηκαν κατά 4% (153.953 αφίξεις), ενώ οι Πολωνοί κινήθηκαν οριακά ανοδικά με +0,7% (174.018 αφίξεις).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τουριστική σεζόν μπαίνει δυναμικά στο φθινόπωρο, με το αεροδρόμιο Ηρακλείου να εκτιμάται ότι θα κλείσει τη χρονιά με περίπου 9,9 εκατομμύρια διακινούμενους επιβάτες, αριθμός που επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, η Κρήτη συνεχίζει να ενισχύει τη διεθνή παρουσία της. Όπως επισημάνθηκε, το νησί θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια στο Μόναχο, ενώ προγραμματίζεται συμμετοχή σε πέντε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις το επόμενο διάστημα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των αφίξεων από τις ευρωπαϊκές αγορές.
Αναφορικά με τις εθνικότητες, οι αφίξεις έχουν ως εξής:

Γερμανία 814460, +6,7%

Ην. Βασίλειο: 483076, +4,9%

Γαλλία: 321133, +4,9%

Πολωνία: 174018, +0,7%

Ολλανδία: 153953, – 4%

Ιταλία: 135748, +21,7%

Ισραήλ: 123360, +35,9%https://www.neakriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Το ευχαριστώ της Διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου...

Η ανακοίνωση του διοικητή του Βενιζελείου νοσοκομείου, Κώστα Δανδουλάκη,...

Χανιά:Η ανακοίνωση του «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών...

Ηράκλειο:Το ευχαριστώ της Διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου...

Η ανακοίνωση του διοικητή του Βενιζελείου νοσοκομείου, Κώστα Δανδουλάκη,...

Χανιά:Η ανακοίνωση του «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Το ευχαριστώ της Διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου για τη νέα δωρεά οργάνων

Η ανακοίνωση του διοικητή του Βενιζελείου νοσοκομείου, Κώστα Δανδουλάκη,...

ΔΕΘ: Πακέτο μέτρων 1,7+1,5 δισ. ευρώ ανακοινώνει ο Μητσοτάκης – Τα σενάρια για την «έκπληξη»

Οι μεταρρυθμίσεις που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα...

Εορτολόγιο 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο...