Ανοίγουν 2 Ιουλίου τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ σε κλειστούς χώρους – Πώς θα λειτουργήσουν

Ημερομηνία:

Στις 2 Ιουλίου επαναλειτουργούν σύμφωνα με πληροφορίες τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους, εφόσον δεν αλλάξει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, ενώ δεν θα υπάρχει περιοριστικό ωράριο. Ηδη από το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα γίνει την 1η Ιουλίου όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως μετέδωσε και το MEGA τα συγκεκριμένα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα ενώ θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ δεν θα λειτουργούν τα μπαρ εντός του καταστήματος.

Για το καλοκαίρι, θα μπορούν να διασκεδάζουν στα καταστήματα αυτά εμβολιασμένοι και μη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν θα επιτρέπονται οι χοροί και οι θαμώνες θα ψυχαγωγούνται με τη μουσική.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους γάμους και τις δεξιώσεις σύμφωνα με τα όσα είπε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική.

Από τον Σεπτέμβριο όμως, μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

«Από 1ης Ιουλίου οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να πάμε στα 300 άτομα και πάντοτε με μέτρα και κανόνες, με ροτόντες των 8 ατόμων” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης, ενώ μιλώντας για τους γάμους διευκρίνισε ότι οι καλεσμένοι θα ψυχαγωγούνται με μουσική αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλες όσες βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Τι θα γίνει με τα πανηγύρια

Την 1η Ιουλίου αναμένεται να επιτραπούν τα πανηγύρια. Ωστόσο, θα λειτουργήσουν στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από σήμερα – Με...

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος αναμένεται να...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από σήμερα – Με...

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος αναμένεται να...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από σήμερα – Με 82 drones η επιτήρηση

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος αναμένεται να...