Απογραφή 2021: Μείωση πληθυσμού της επικράτειας κατά 3,1%

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της Απογραφής του Πληθυσμού – Κατοικιών για το έτος 2021.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, όπως και κάθε δέκα χρόνια, διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, αλλά και για τη σύνθεση των νοικοκυριών της χώρας και τις συνθήκες στέγασής τους.

Όπως αναφέρεται, η απογραφή του 2021 αποτελεί την πρώτη ψηφιακή απογραφή στην Ελλάδα, που λόγω του πρωτοποριακού τρόπου συλλογής των δεδομένων της, μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, επέτρεψε τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της χώρας, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία.

Η απογραφή κατέδειξε μείωση του πληθυσμού της Επικράτειας κατά 3,1% για το έτος 2021, σε σύγκριση με το 2011, αλλά αύξηση των νοικοκυριών κατά 4,8%, με τον συνολικό αριθμό νοικοκυριών να αγγίζει τα 4.332.447 ανά την επικράτεια.

Ο πληθυσμός των ανδρών της χώρας παραμένει μικρότερος των γυναικών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 51,1% του συνολικού πληθυσμού.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε...

Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων,...

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε...

Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες, τα πάρκα και η Chevron φέρνουν τετελεσμένα

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Εορτολόγιο 2 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο, 2 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με...