Χανιά: 36χρονος συνελήφθη για τη φωτιά στον Άστρικα του Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα, που κατηγορείται για εξ αμελείας εμπρησμό στη φωτιά στις 27 Ιουλίου στον Άστρικα του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, προχώρησαν οι άνδρες του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος ομολόγησε την πράξη του, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας και απαγόρευση βόσκησης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.

Η έκκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καλοκαιρινή περίοδο
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού και ειδικότερα τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρής έντασης άνεμοι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:ΠΑΖΑΡΙ «Ανταλλαγής» Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών από...

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026, 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. στην...

Προβολή ταινίας «Πες μου» (Tell Me), σε...

«ΠΕΣ ΜΟΥ»: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΕ...

Χανιά:ΠΑΖΑΡΙ «Ανταλλαγής» Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών από...

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026, 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. στην...

Προβολή ταινίας «Πες μου» (Tell Me), σε...

«ΠΕΣ ΜΟΥ»: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΕ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαλεβίζι: Στην άκρη του δρόμου… έπεσε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές!

Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς.... Αναστάτωση προκλήθηκε, το πρωί της...