Χανιά:Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Δήμο Σφακίων

Ημερομηνία:

Επίσκεψη σε οδικούς άξονες του δήμου Σφακίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής συνοδευόμενος από τον δήμαρχο κ . Μανούσο Χιωτάκη. Παρόντες ήταν ο προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών έργων της Περιφερειακής ενότητας Χανίων κ. Γιώργος Μπουντουράκης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Κύριο αντικείμενο της επίσκεψης, ήταν το σημαντικό έργο της αναβάθμισης τμήματος του Κάθετου Επαρχιακού Οδικού Άξονα πριν την Χώρα Σφακίων, το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε την σημαντική πρόοδο των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στους αμέσως επόμενους μήνες, ώστε να λήξει σύντομα και η καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων και να μην επηρεαστεί η νέα τουριστική περίοδος.

Καθοριστική εξέλιξη είναι η από 11/1/2021 έγκριση του αιτήματος της Αντιπεριφέρειας Χανίων για επιπλέον πίστωση ύψους 350.000€, που θα χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου. To αίτημα υποστηρίχθηκε από την Βουλευτή Χανίων κ Ντόρα Μπακογιάννη και έγινε δεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Υπενθυμίζεται, πως το έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.500.000€, είχε ενταχθεί σε χρηματοδότηση με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη και μετά την δημοπράτησή του το ύψος της αρχικής σύμβασης ήταν 810.000€.

Επίσης, ο κ. Καλογερής επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου που εκτελέστηκαν και εκτελούνται στον οδικό άξονα από Χώρα Σφακίων έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, αλλά και σε τμήματα του άξονα από Βρύσες προς Ασκύφου. Κοινή διαπίστωση Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου είναι ότι έχει αναβαθμιστεί καθοριστικά το επίπεδο των επαρχιακών δρόμων του δήμου Σφακίων, ενώ με τα προγραμματιζόμενα νέα έργα ύψους 2.000.000€ θα συμπληρωθούν οι σχεδιαζόμενες και απαραίτητες επιπλέον εργασίες.
Τέλος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Σφακίων για την πρόοδο των έργων στην Θυμιανή Παναγιά, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΕΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery
Ν. ΧΑΝΙΩΝ...

Με βάση το περιστατικό επίθεσης χτες το βράδυ 1...

Εκδήλωση της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών

Η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-σύσκεψη, την Τετάρτη...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΕΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery
Ν. ΧΑΝΙΩΝ...

Με βάση το περιστατικό επίθεσης χτες το βράδυ 1...

Εκδήλωση της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών

Η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-σύσκεψη, την Τετάρτη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη διαχείριση των υδάτων του Άρδα

Εξασφαλίζεται η κανονική ροή προς την Ελλάδα. Σε συμφωνία, η...

Αρχάνες: Συνελήφθη 75χρονος που έκαιγε χόρτα – Του επιβλήθηκε τσουχτερό πρόστιμο

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε και χρειάστηκε...

Οροπέδιο Λασιθίου: Την Δευτέρα ο ΕΛΓΑ θα εκτιμήσει τις ζημιές στις καλλιέργειες

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλά προβλήματα. Τεράστιες καταστροφές στο Οροπέδιο...

Όλο το Ρέθυμνο στο… πόδι για τον 15ο Γύρο Πόλης

Λάβετε θέσεις και πάλι! Μετά τον 10ο Νικηφόρειο Δρόμο που...