Χανιά:Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους υποψήφιους βουλευτές στο ΜΑΙΧ και στην Κίσαμο

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους υποψήφιους βουλευτές Μάγκυ Αρσενίδη, Κατερίνα Μανιμανάκη και Γιώργο Σταθάκη επισκέφτηκε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), συναντήθηκε με τον διευθυντή Γιώργο Μπαουράκη και το προσωπικό κι ενημερώθηκε για το έργο του ιδρύματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κρατά στη χώρα τους νέους επιστήμονες και οδηγεί στην πολύπλευρη ανάπτυξη, ιδιαίτερα όταν συνδέεται με την εκπαίδευση, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών προϊόντων και τη διασύνδεση του πρωτογενή με τους άλλους τομείς της οικονομίας. Οφείλουμε να στηρίζουμε το έργο ιδρυμάτων σαν το ΜΑΙΧ, επεσήμαναν οι υποψήφιοι βουλευτές, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την αναγνώριση του μεταπτυχιακού προγράμματός του.
Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Κατερίνα Μανιμανάκη περιόδευσε στην Κίσαμο, όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ. Η άστοχη και ατεκμηρίωτη απόφαση της ΝΔ να κατεδαφίσει το σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον, χωρίς μελέτες, χωρίς δέσμευση κονδυλίων, έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τέταρτη χρονιά. Ειδικά για μια περιοχή σαν την Κίσαμο, όπου η συγκράτηση του μαθητικού πληθυσμού και γενικά των νέων μέσω και της τεχνολογικής εκπαίδευσης είναι ζητούμενο, οι ακατάλληλες συνθήκες που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μεγεθύνουν το πρόβλημα. Ενώ αναζητούνται πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας, είναι φανερό πως και στην περίπτωση αυτή η ΝΔ αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, ανίκανη να χειριστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Τέλος, η Κατερίνα Μανιμανάκη και ο Γιώργος Σταθάκης μίλησαν σε συγκέντρωση στον Δραπανιά, παρουσιάζοντας πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συζητώντας με τους κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν (περιβάλλον, ανάπτυξη, υγεία, μεταφορές κ.ά.).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα ορόσημα για το αεροδρόμιο Ηρακλείου και τον ΒΟΑΚ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά σε διαγωνισμό για τον εξοπλισμό...

Φράγμα Πλατύ Ποταμού: εγκρίθηκε η Συλλογική Απόφαση Έργου για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για τη μετάβαση...

Δυστυχήμα στη Ρουμανία: Το τελευταίο αντίο στους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ – Σήμερα και αύριο οι κηδείες τους

Οι κηδείες τελούνται σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Συγγενείς...

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για άτομα με αναπηρία στη Μεσαρά Ηρακλείου

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...