Χανιά: Ζητούν προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη: Μεγάλα τα κενά στα σχολεία, μια εκπαιδευτικός τρέχει για εννιά μαθητές

Χανιά: Ζητούν προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη: Μεγάλα τα κενά στα σχολεία, μια εκπαιδευτικός τρέχει για εννιά μαθητές

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΛΜΕ Χανίων. Αιτία, οι μεγάλες ελλείψεις στην ειδική αγωγή, με δεκάδες κενά στην παράλληλη στήριξη μαθητών που την έχουν απόλυτη ανάγκη. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Χρήστος Μπέλμπας, δήλωσε πως υπάρχει περίπτωση εκπαδευτικού παράλληλης στήριξης που έχει εννιά παιδιά σε δύο σχολεία και ζήτησε να καλυφθούν άμεσα τα κενά:

«Η νέα εγκύκλιος που τσουβαλιάζει παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης με έναν εκπαιδευτικό, ενώ κανονικά πρέπει το κάθε παιδί να έχει τον εκπαιδευτικό του, έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα από πέρσι και πρόπερσι που και πάλι είχαμε πρόβλημα. Έχουμε περίπτωση συναδέλφου που κάνει παράλληλη σε εννιά παιδιά. Επτά σε ένα σχολείο και δύο σε άλλο. Κανονικά με δύο παιδιά κλείνει ωράριο αλλά κάνει σε εννιά. Τα κενά αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 55 στην ειδική αγωγή, τα μισά περίπου είναι παράλληλες και τα υπόλοιπα είναι τμήματα ένταξης και άλλα.

Εμείς ζητάμε έναν εκπαιδευτικό ανά παιδί με παράλληλη στήριξη. Έχουμε και περιπτώσεις που φτάνουν στα όρια του εγκληματικού, για παράδειγμα όταν υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που στη διάγνωσή τους υπάρχει έντονη επιθετικότητα, δεν μπορείς να τα βάλεις στο ίδιο τμήμα. Μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Εμείς ζητάμε στη δεύτερη φάση να υπάρξουν προσλήψεις ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, δεν δεχόμαστε να τσουβαλιάζονται τα παιδιά με έναν εκπαιδευτικό».

Σύντομα αναμένεται η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Αποτελεί ερώτημα ωστόσο, πόσα κενά στην παράλληλη στήριξη θα καλυφθούν, με δεδομένη την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει το ζήτημα.

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.